news 24/7

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ειδήσεις και πληροφορίες σχετικά με το κόμμα 'Κίνημα Αλλαγής' του οποίου επικεφαλής είναι η Φώφη Γεννηματά.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος

“Λάβρος” κατά της απλής αναλογικής, την οποία πρότεινε όμως με υπογραφές της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ το 2015!

Μεταξύ άλλων, την πρόταση νόμου υπέγραφαν πέραν του τότε Προέδρου του κόμματος, η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Βασίλης Κεγκέρογλου και η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Κυριάκος Μητσοτάκης στη Συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ

"Μπαλάκι" στο ΣΥΡΙΖΑ για απλή αναλογική - Παράθυρο για Παυλόπουλο από Μητσοτάκη

Με επίκεντρο τον εκλογικό νόμο, ο πρωθυπουργός όρισε το πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης ή και συναινέσεων. Τα μηνύματα στο ΚΙΝΑΛ και το “όχι” σε εξεταστική για το 2015. Το χρονοδιάγραμμα για τα πρωτογενή - κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και εισφοράς αλληλεγγύης- μείωσης ΦΠΑ

Κίνημα Αλλαγής

Κίνημα Αλλαγής: Πρωτοφανής παραδοχή αδυναμίας

"«Ο κ. Μητσοτάκης άφησε στην κα Λαγκάρντ τη διαπραγμάτευση για τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα" σχολιάζει το ΚΙΝΑΛ για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η Φώφη Γεννηματά

Φ. Γεννηματά: "Κίνημα Αλλαγής δεν υπάρχει χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ"

"Το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι κόμμα που γέννησε η κρίση, δεν αποτελεί περιστασιακή επιλογή, είναι ο πολιτικός φορέας που εκφράζει σήμερα και στο μέλλον τις παρακαταθήκες της παράταξής μας", ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σε συνέντευξή της.

Ο Παύλος Γερουλάνος

“Ο Παύλος Γερουλάνος δεν θα είναι στη Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ, αφού δεν είναι μέλος του”

Πρώτες φωνές για ...διαγραφή από το ΠΑΣΟΚ του πρώην υπουργού Πολιτισμού, με τη Φώφη Γεννηματά, στην παρούσα τουλάχιστον φάση, να μην συζητά καν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο Παύλος Γερουλάνος, ωστόσο, την ίδια στιγμή, έχει επιλεγεί από τους “πράσινους” Δημάρχους να διεκδικήσει ως επικεφαλής της παράταξης, την προεδρία της ΚΕΔΕ.

Δημήτρης Κρεμαστινός

Δημήτρης Κρεμαστινός: Με αυτό το ΚΙΝΑΛ δεν θέλω καμιά απολύτως σχέση

"Το σημερινό ΚΙΝΑΛ δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ο κόσμος γνώρισε ως ΠΑΣΟΚ" δηλώνει στους φίλους του ο πρώην υπουργός και γιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου. Τι τονίζει σε συνομιλητές του και το τηλεφώνημα με τη Φώφη Γεννηματά μετά την πρώτη μετεκλογική του συνέντευξη στο News 24/7

Επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ ζητάει ο Νίκος Παπανδρέου

Επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ ζητάει ο Νίκος Παπανδρέου

Να ενταχθούν στο ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, ΚΙΔΗΣΟ, απομεινάρια της ΔΗΜΑΡ και λοιπές κινήσεις και τάσεις ζητάει ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και βάζει φωτιές στη Χαριλάου Τρικούπη λίγες ημέρες πριν την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη. Απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον προσεχή Δεκέμβριο από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος.

Η Φώφη Γεννηματά

Στις 24 Νοεμβρίου η Συνδιάσκεψη για τη Σοσιαλδημοκρατία- και τη φυσιογνωμία του ΚΙΝΑΛ

Την Τρίτη η εκδήλωση στη Λάρισα για την 3η του Σεπτέμβρη, στις 9 Σεπτεμβρίου ομιλία στη ΔΕΘ και εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για την κλιματική αλλαγή και συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 18 Σεπτεμβρίου για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Ο Παύλος Γερουλάνος

Παύλος Γερουλάνος: Δεν ξέρω για τα άλλα στελέχη μας, αλλά εγώ δεν ντρέπομαι να πω ότι είμαστε ΠΑΣΟΚ

"Δεν γίνεται να κάνεις συνέδριο δημοκρατικού κόμματος με διορισμένα στελέχη και με κλειστή ατζέντα" τονίζει ο πρώην υπουργός και εκτιμά ότι στις εκλογές "το Κίνημα Αλλαγής πνίγηκε στην εσωστρέφειά του". Χαρακτηρίζει την έως τώρα πορεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη ως "μια κλασσική δεξιά διακυβέρνηση", ενώ εκτιμά πως "δύσκολα μπορεί κανείς να δει τον κ. Τσίπρα να ηγείται σοβαρού και δημιουργικού κεντροαριστερού πόλου", ενός πόλου, όμως, που "είναι απαραίτητος για τη χώρα".

Επεξεργασία και εξέταση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Διπλώματα οδήγησης: Πέρασε από την Επιτροπή παραγωγής και Εμπορίου το νομοσχέδιο

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η ΝΔ. Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Επιφυλάχθηκε η Ελληνική Λύση, αποχώρησε το ΚΚΕ, αρνήθηκε να ψηφίσει η ΜεΡΑ25.

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας

Χρήστος Πρωτόπαπας: Καθαρή συζήτηση για τον εκλογικό νόμο τώρα

«Αν η κυβέρνηση επιμείνει με άμεσα ή έμμεσο τρόπο σε λογικές υπερ-ενισχυμένων εκλογικών συστημάτων, που μετατρέπουν λαϊκές μειοψηφίες σε κυβερνητικές πλειοψηφίες είναι σαφές ότι θα συναντήσει την δυναμική άρνησή μας» διαμηνύει το μέλος του ΠΓ του ΚΙΝΑΛ. Τι λέει για τη συναίνεση, τον διεμβολισμό της ΝΔ, τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αλέξη Τσίπρα.

Επαναληπτικές εκλογές 2019

Σε αναζήτηση συναίνεσης για τον εκλογικό νόμο η κυβέρνηση και το ΚΙΝΑΛ στη μέση

Γιατί ο Πέτσας ξεκαθάρισε ότι η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού θα αφορά μόνο τους ήδη εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους και “έβαλε στο συρτάρι” το θέμα αύξησης του πλαφόν εισόδου κομμάτων στη Βουλή

Κίνημα Αλλαγής

Κατηγορηματικά αντίθετο το Κίνημα Αλλαγής στο "γερμανικό μοντέλο" για τον εκλογικό νόμο

Δεν το δέχεται ως βάση συζήτησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρότι το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα αποτέλεσε πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου και παρότι το συζητούσαν θετικά στελέχη όπως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Ποια είναι η πρόταση του ΚΙΝΑΛ για τον εκλογικό νόμο.

Ο Κώστας Σπηλιόπουλος

Για "συναλλαγή" Κώστα Σπηλιόπουλου με Κυριάκο Μητσοτάκη κάνουν λόγο στο ΚΙΝΑΛ

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν και τυπικά οι πληροφορίες και ανακοινωθεί και επισήμως ότι ο πρώην “πράσινος” υπουργός αναλαμβάνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στον ΟΣΕ. Το αντάρτικο στην Περιφέρεια και η στήριξη στον Β΄ Γύρο του Νεκτάριου Φαρμάκη, που έδωσε τη νίκη στον “γαλάζιο” υποψήφιο απέναντι στον Απόστολο Κατσιφάρα. Η μάχη κατά του ΚΙΝΑΛ, ώστε να μην βγει βουλευτής ο Γιώργος Παπανδρέου!

Κίνημα Αλλαγής

ΚΙΝΑΛ: "Ο Τσίπρας δεν κατάλαβε ότι αποδοκιμάσθηκε και ο Μητσοτάκης επιλέγει να βαδίσει στον ίδιο δρόμο"

Τονίζει ότι δεν έχουν κανένα λόγο να πανηγυρίζουν ούτε η κυβέρνηση ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση γιατί οι Έλληνες πολίτες που βιώνουν τις συνέπειες των δεσμεύσεων Τσίπρα προς τους δανειστές, δεν έχουν κανένα λόγο για να πανηγυρίζουν.

Ο Κώστας Σημίτης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε παρουσίαση βιβλίου τον Απρίλιο του 2019

Τι κρύβει η κοινή παρουσία Σημίτη - Βενιζέλου - Αλιβιζάτου - Βούλγαρη

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο εκ των κορυφαίων συνταγματολόγων παρουσιάζουν στο Κοραχώρι (!), το βιβλίο του γνωστού καθηγητή «Ελλάδα: μια χώρα παραδόξως νεωτερική». Μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό, μια ημέρα πριν η Φώφη Γεννηματά μιλήσει στη ΔΕΘ και την ίδια ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρεί την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο.

Η προέδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά

ΚΙΝΑΛ: "Ο Μητσοτάκης στέλνει ένα πολύ κακό μήνυμα, ότι δεν θέλει συναίνεση"

Ερωτηματικά στο Κίνημα Αλλαγής γιατί ο πρωθυπουργός απέρριψε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά, παρότι η Πρόεδρος του κόμματος, με μια σημαντική κίνηση, του τηλεφώνησε η ίδια, με δική της πρωτοβουλία. “Πώς θα συζητήσουμε για τον εκλογικό νόμο;” αναρωτιούνται τα ίδια στελέχη. Πλήρης αντίθεση με τις τροπολογίες Βρούτση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά στη Βουλή

Το τηλεφώνημα της Φώφης στον Κυριάκο

Οι επαφές που προηγήθηκαν μεταξύ Ανδρέα Λοβέρδου και Χαράς Γιαννοπούλου κατ' εντολήν Γεννηματά, με την υπουργό Παιδείας. Τα "παράπονα" της Φώφης στον πρωθυπουργό για τη στάση της Νίκης Κεραμέως και η διορθωτική κίνηση που περιμένει

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά

Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ διχάζει τη Χαριλάου Τρικούπη

Όλος ο προβληματισμός για τις δεύτερες σκέψεις που υπάρχουν στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και υπό ποίες προϋποθέσεις τυχόν Συνέδριο τον Δεκέμβριο και ΕΚΛΟΓΗ ηγεσίας ή οργάνων θα δημιουργήσουν εσωκομματικό πρόβλημα.

Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα της Βουλής.

Γεννηματά: Οι ρυθμίσεις "ανακούφισης" δεν αντιμετωπίζουν οριστικά τα προβλήματα

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, χρειάζεται νέα διαπραγμάτευση και ουσιαστικές αλλαγές στα πρωτογενή πλεονασματα. Γνωστοποίησε οτι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα ψηφίσει την τροπολογία για το Ελληνικό.

Από τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.)

Με αντιδράσεις η συζήτηση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος

Μεγάλη μεταρρυθμιστική τομή χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου ο εισηγητής της ΝΔ. Στόχος ο απόλυτος έλεγχος του κράτους από το γραφείο του πρωθυπουργού, είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ. Για υπερσυγκέντρωση εξουσιών σε ένα πρόσωπο έκαναν λόγο τα υπόλοιπα κόμματα.

Νίκος Παππάς

Νίκος Παππάς: "Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφραστής της μεγάλης πλειοψηφίας των προοδευτικών πολιτών"

"Δεν φοβόμαστε το λαό, δεν θεωρούμε ότι θα μολυνθούμε από το μπόλιασμα νέων δυνάμεων" δηλώνει στο News 24/7 ο τομεάρχης Οικονομίας. "Πρόκειται για θέμα δευτερεύουσας σημασίας" επισημαίνει με νόημα για το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ. Τι λέει για τις τάσεις, το ΚΙΝΑΛ και την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ. "Ο χειρισμός που επεφύλαξε η Νέα Δημοκρατία στην υπόθεση Πολάκη δείχνει πολιτικό ρεβανσισμό" τονίζει και προειδοποιεί πως "εκείνοι που έσπευσαν να πάρουν εκδίκηση από την αλήθεια θα μετανιώσουν"

Ανδρέας Παπανδρέου, δεκαετία 1980: Προεκλογική ομιλία

Στη Λάρισα φέτος η εκδήλωση της Χαριλάου Τρικούπη για την 3η του Σεπτέμβρη

Στόχος να αναδειχθεί η προσφορά του ΠΑΣΟΚ στον αγροτικό κόσμο. Εκδήλωση και στις 9 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της επίσκεψης της Φώφης Γεννηματά στη ΔΕΘ για την κλιματική αλλαγή.