Κρυφτό με τον Σουλτάνο

Κρυφτό με τον Σουλτάνο
Turkey's President Recep Tayyip Erdogan addresses his supporters during a referendum rally in Istanbul, Saturday, April 8, 2017. Turkey is heading to a contentious April 16 referendum on constitutional reforms to expand Erdogan's powers.(AP Photo/Emrah Gurel) AP

O φόβος ότι η Τουρκία θα μετατραπεί σε δικτατορία μετά το δημοψήφισμα είναι αβάσιμος. Δεν μπορεί να μετατραπεί σε κάτι που είναι ήδη

(Φωτογραφία: AP/Emrah Gurel)

Η όψιμη ανησυχία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για το ενδεχόμενο να μετατραπεί η Τουρκία σε δικτατορία, αν επικρατήσει το “ναι” στο δημοψήφισμα της Κυριακής δεν έχει καμία βάση.

Η Τουρκία δεν μπορεί να μετατραπεί σε κάτι που είναι ήδη.

Την επομένη της απόπειρας πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν, η χώρα άρχισε να διολισθαίνει προς αυτό που όψιμα ο κ. Σόιμπλε φοβάται.

Συλλήψεις, απολύσεις, κυνηγι στους αντιφρονούντες. Εδώ και καιρό το να μιλάς για Δημοκρατία και δικαιώματα στην Τουρκία, μοιάζει με το να εκφωνείς τον επικήδειό σου.

Η αντιμετώπιση του Ταγίπ Ερντογάν από τους Ευρωπαίους, που στο παρελθόν “νόμιζαν πως θα γινόταν άλλος”, θυμίζει τακτικές κατευνασμού, που έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει σε άλλες εποχές.

Τα γεωπολιτικά παιχνίδια, που επιχείρησε να παίξει ο Ερντογάν και δεν του βγήκαν, τον οδήγησαν σε μια συμπεριφορά νταή, με την Ελλάδα να είναι η πρώτη, που πληρώνει τις τρέλες του “κακού παιδιού”.

Έπρεπε να χτυπήσουν οι καμπάνες του πολιτικού κόστους, λόγω του εκλογικού κύκλου και να υπάρξουν οι διαβόητες δηλώσεις περί ναζισμού, για να αρχίσουν οι Ευρωπαίοι να ασχολούνται.

Μέχρι τότε όλοι έκαναν τα στραβά μάτια και για να μη βγάζουμε την ουρά μας απέξω, αυτό ισχύει και στη συμφωνία για το Προσφυγικό, με την αναγνώριση της Τουρκίας του Ερντογάν ως ασφαλούς χώρας.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα