Τα κάνει όλα και συμφέρει

Τα κάνει όλα και συμφέρει
Συνεδρίαση του Eurogroup την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017, στις Βρυξέλλες. (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) eurokinissi

Με τρία μνημόνια, με φόρους επί φόρων, με μισθούς και συντάξεις που θα ζήλευε και ο Μαδούρο, και με ρεκόρ εξαγωγών στους νέους, δεν χάθηκε και ο κόσμος που η δημοκρατία και η εθνική κυριαρχία μπήκαν σε διατίμηση

Ο πρόεδρος του Eurogroup μιλώντας στην εφημερίδα “Καθημερινή” είπε επί λέξει «κρατήστε τις εκλογές για το 2019». Και κανείς από την κυβέρνηση δεν απάντησε στην απαράδεκτη παρέμβαση του Ολλανδού πολιτικού.

Ασφαλώς ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει τη γνώμη του, αν και στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Ντάισελμπλουμ όφειλε να είναι περισσότερο διακριτικός. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτός. Το πρόβλημα είναι αυτοί που πριν από μερικά χρόνια με το παραμικρό ανέβαιναν στα κεραμίδια με τέτοιες δηλώσεις, ενώ τώρα σφυρίζουν αδιάφορα. Υπάρχουν και χειρότερα; Ασφαλώς, αλλά σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Όσοι θυμούνται την ταινία «Μπανάνες», με τον Γούντι Άλεν, θα καταλάβουν τι εννοώ. Σε μια χώρα, όμως, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και το σπουδαιότερο της Ευρωζώνης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τολμάει να ζητάει εκλογές; Αυτό κι αν είναι πρωτάκουστο! Διότι είναι διαφορετικής τάξης μεγέθους να πιέζει για εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας, όπως έκανε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και άλλο να της ζητάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατόπιν, λοιπόν, αυτής της απρέπειας έναντι των θεσμών, τέθηκαν σε εφαρμογή… Τα μεγάλα μέσα. Γι’ αυτόν τον λόγο ο κ. Ντάισελμπλουμ μας είπε και πότε θα γίνουν οι εκλογές. Και για να το λέει αυτός, κάτι θα ξέρει περισσότερο από τους καθ’ ύλη αρμόδιους. Και γιατί το 2019 και όχι το 2018; Γιατί αυτό επιτάσσει το εθνικό συμφέρον! Πάνω απ’ όλα το συμφέρον της χώρας, το οποίο συμπίπτει με το συμφέρον της κυβέρνησης. Ε, τώρα αν κακοποιείται η δημοκρατία, λίγο το κακό. Με τρία μνημόνια, με φόρους επί φόρων, με μισθούς και συντάξεις που θα ζήλευε και ο Μαδούρο, και με ρεκόρ εξαγωγών στους νέους, δεν χάθηκε και ο κόσμος που η δημοκρατία και η εθνική κυριαρχία μπήκαν σε διατίμηση. 

Στο κάτω- κάτω ο πρόεδρος του Eurogroup συνιστά «αυτοσυγκράτηση», γιατί οξυδερκής όπως είναι αντιλαμβάνεται ότι… παραπήραμε θάρρος. Είναι και ένας από τους λόγους που οι Ευρωπαίοι ηγέτες σπεύδουν να βάλουν πλάτη στην κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει τους στόχους τους. Βεβαίως και τους σκοπούς τους. Άλλωστε ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, και τα «μέσα» βάζουν πλάτη, αφού δεν έχουν κανένα παράπονο. Το αντίθετο, αφού όσα σκληρά μέτρα δεν μπόρεσαν να περάσουν με τις μνημονιακές κυβερνήσεις, τα περνάνε με άνεση με… την αντιμνημονιακή κυβέρνηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς και των ΑΝΕΛ. Συνεπώς, τι να τις κάνουν τις εκλογές οι Έλληνες; Τι να την κάνουν τη δημοκρατία; Και σε τελευταία ανάλυση τι να την κάνουν τη Νέα Δημοκρατία όταν η κυβέρνηση τα… «κάνει όλα και συμφέρει»;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα