Πού “χτύπησε” το πρώτο κύμα ζέστης

Πού “χτύπησε” το πρώτο κύμα ζέστης
Αύξηση της θερμοκρασίας Eurokinissi

Η θερμή εισβολή επηρέασε κυρίως τα δυτικά και τα νότια με τον υδράργυρο να φτάνει τους 37 βαθμούς Κελσίου - Αναλυτικά πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες.

Με μεγάλη ακρίβεια τόσο οι επίσημες προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας όσο και του meteo.gr του  ΕΑΑ  προέβλεψαν το κύμα ζέστης που επηρέασε σήμερα τη χώρα μας με μέγιστες θερμοκρασίες περί τους 37 βαθμούς Κελσίου κυρίως στη Δυτική Ελλάδα.

Από τους μετεωρολογικούς σταθμούς της ΕΜΥ οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στο Άκτιο (Πρέβεζα), την Ανδραβίδα, τον Άραξο και το Μεσολόγγι.

 

Περίπου ίδιες θερμοκρασίες κατεγράφησαν και στους μετεωρολογικούς σταθμούς του ΕΑΑ με 37.8 βαθμούς στην Κυπαρρησία , 37.5 βαθμούς στο Νεοχώρι της Άρτας  το Αιτωλικό και από 37 έως 37.4 βαθμούς στη Λάππα και την Ωλένη Αχαΐας καθώς επίσης και στην Αμαλιάδα.

 

Η θερμή εισβολή όπως είχαμε σημειώσει από τις προηγούμενες ημέρες επηρέασε τα δυτικά τα νότια και αυτό αποτυπώνεται στην ανάλυση του χάρτη των 850 hPa σήμερα το μεσημέρι .  Οι θερμές αέριες μάζες με τιμές πάνω από τους 20 βαθμούς περικλείονται από την μοβ καμπύλη.

 

Ένα αξιοπρόσεκτο στοιχείο από τον παραπάνω χάρτη είναι ότι απουσιάζουν οι μετρήσεις ανώτερης ατμόσφαιρας των 3 σταθμών (Θεσσαλονίκης , Ελληνικού και Ηρακλείου ) και το θέμα αυτό πρέπει άμεσα να λυθεί. Θα πρέπει να γίνει άμεση χρηματοδότηση της ΕΜΥ ώστε οι σταθμοί που εκτελούν ραδιοβολήσεις να λειτουργούν ανελλιπώς, ώστε οι μετρήσεις τους οι οποίες είναι απολύτως απαραίτητες , να βοηθήσουν στο έργο μας για το κατά το δυνατόν ακριβέστερες και επιτυχείς προγνώσεις.

Κλείνουμε με ένα ενδιαφέρον βίντεο το οποίο απεικονίζει την πορεία της νέφωσης η οποία επηρέασε για λίγο όλα τα ηπειρωτικά και η οποία έριξε την θερμοκρασία , όπου για παράδειγμα στην Αθήνα από τους 34 βαθμούς πήγαμε στους 30

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα