Αιτήσεις αποφυλάκισης από Βίκυ Σταμάτη και Αρετή Τσοχατζοπούλου

Αιτήσεις αποφυλάκισης από Βίκυ Σταμάτη και Αρετή Τσοχατζοπούλου
Η Βίκυ Σταμάτη αποχωρεί απο τις φυλακές Κορυδάλλου την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Υποστηρίζουν ότι έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος προκειμένου να αποφυλακιστούν. Ποιες θα είναι οι ενέργειες του Άκη Τσοχατζόπουλου

Ούτε λεπτό δεν έχασαν -όπως άλλωστε αναμενόταν- τόσο η Βίκυ Σταμάτη, όσο και η Αρετη Τσοχατζοπούλου, οι οποίες με το που έφτασαν στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα στη Θήβα κατέθεσαν αίτημα αποφυλάκισης.

Οι δύο γυναίκες που μόλις προχθές καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 8 ετών με ελαφρυντική περίσταση, έχουν εκτίσει ήδη την ποινή που τους έχει επιβληθεί και μένουν πλέον μόνο τα γραφειοκρατικά ζητήματα, αρμόδιος να τα επιλύσει είναι ο εισαγγελέας εκτελέσεων.

Διαφορετική είναι η περίπτωση του Άκη Τσοχατζοπουλου, που και αυτός με τη σειρά του βρίσκεται πλέον στις φυλακές Χαλκίδας. Ο 78χρονος πρώην υπουργός δεν καλύπτεται από τις προϋποθέσεις του νόμου για αποφυλάκιση, έχει όμως “υπέρ του” τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για τους υπερήλικες, αλλά και το γεγονός ότι του έχει ήδη αναγνωριστεί ποσοστό αναπηρίας 80%.

Έτσι, το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να προβεί σε νέες δικονομικές ενέργειες προκειμένου να επιτύχει την αποφυλάκισή του, είτε με υφ’ όρων απόλυση ήταν με αναστολή εκτέλεσης της ποινής, εφόσον προσφύγει στον Αρειο Πάγο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα