Σύλληψη άνδρα για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Σύλληψη άνδρα για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. Eurokinissi

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Σε μια ακόμη σύλληψη άνδρα, που κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων, προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ειδικότερα, ο δράστης συνελήφθη σε νησί του Αιγαίου, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκε στην Ελλάδα χρήστης του διαδικτύου, ο οποίος μέσω υπηρεσιών ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης κατείχε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δράστη ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο και 2 κάρτες sim, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του συλληφθέντα υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα