Ελεύθεροι οι 18 του Ρουβίκωνα

Εισβολή του Ρουβίκωνα στην ισπανική πρεσβεία στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου έγινε σήμερα το πρωί, ενώ πραγματοποιήθηκε και κατάληψη της πρεσβείας. Πετάχτηκαν τρικάκια και αναρτήθηκε πανό για την Καταλονία και το τελευταίο δημοψήφισμα. Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 (EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Εισβολή του Ρουβίκωνα στην ισπανική πρεσβεία στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου έγινε σήμερα το πρωί, ενώ πραγματοποιήθηκε και κατάληψη της πρεσβείας. Πετάχτηκαν τρικάκια και αναρτήθηκε πανό για την Καταλονία και το τελευταίο δημοψήφισμα. Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 (EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Απαλλάχθηκαν για την πλημμεληματική πράξη της παράνομης βίας και καταδικάστηκαν κατά περίσταση για το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της άρνησης δαχτυλοσκόπησης

Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή καταδικάστηκαν τα 18 μέλη του Ρουβίκωνα που οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης, ύστερα από τη διαμαρτυρία τους στην ισπανική πρεσβεία. Όλοι οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο, το οποίο τους απάλλαξε από την κατηγορία της παράνομης βίας.

Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή τους κατά περίσταση για το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της άρνησης δαχτυλοσκόπησης. Να σημειωθεί ότι όσοι αρνήθηκαν να δώσουν δαχτυλικά αποτυπώματα μετά την προσαγωγή τους καταδικάστηκαν σε χρηματική ποινή ύψους 400 ευρώ.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν σύμφωνα με την εισαγγελική εισήγηση. Είχαν προηγηθεί οι απολογίες και των 18 κατηγορούμενων, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν τελέστηκε καμία αξιόποινη πράξη. Επεσήμαναν ότι η πρεσβεία της Ισπανίας δεν προχώρησε σε καμία έγκληση ή μήνυση σε βάρος τους, ενώ αναφορικά με τις ενέργειές τους, επεσήμαναν ότι επρόκειτο για μία πολιτική κίνηση διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστολή για το δημοψήφισμα στην Καταλονία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την κατηγορία, τα μέλη του Ρουβίκωνα κρέμασαν στην πρεσβεία ένα πανό που έγραφε, στα ισπανικά, συνθήματα κατά της βίας στην Καταλονία, ενώ πέταξαν και φέιγ βολάν με ανάλογο περιεχόμενο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εισβολή Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Ισπανίας - 18 προσαγωγές

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές 18 μελών του Ρουβίκωνα μετά την εισβολή στην Πρεσβεία της Ισπανίας

Βίντεο: Η στιγμή της προσαγωγής μελών του Ρουβίκωνα, στην ισπανική πρεσβεία

ADVERTISING

SHARE: