Φονικό στην Κύπρο: Στο Κακουργιοδικείο οι τέσσερις

Φονικό στην Κύπρο: Στο Κακουργιοδικείο οι τέσσερις

Οι τέσσερις αντιμετωπίζουν δώδεκα κατηγορίες για το στυγερό έγκλημα στον Στρόβολο, μέσα στο σπίτι του ζευγαριού

Σε απευθείας δίκη, ενώπιον του Κακουργιοδικείου, στις 13 Ιουνίου, παραπέμφθηκαν σήμερα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας τέσσερα πρόσωπα, που κατηγορούνται για την αποτρόπαια δολοφονία με μαχαίρι του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της συζύγου του, Ντίνας Σεργίου.

Η δολοφονία έγινε μέσα στο σπίτι τους , στην Λευκωσία, στις 18 Απριλίου.

Οι κατηγορούμενοι που τελούν σε προφυλάκιση, είναι ο Λοΐζος Τζιωνής, 33 ετών, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι σκότωσε το άτυχο ζευγάρι, η σύντροφος του Σάρα Σιανς, 21 ετών, ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού 23 ετών και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος 22 ετών.

Οι τέσσερις αντιμετωπίζουν δώδεκα κατηγορίες, μεταξύ των οποίων, διάπραξη φόνου εκ προμελέτης, συνωμοσία προς διάπραξη φόνου, ληστεία και απαγωγή.

Από τις καταθέσεις προκύπτει πως ο εγκέφαλος είναι ο 33χρονος Λοίζος Τζιωνής που συνελήφθη πρώτος. Οι τέσσερις συλληφθέντες ήταν έτοιμοι να σκοτώσουν εάν χρειαστεί, πράγμα που τελικά έπραξαν, αν και είχαν ως αρχικό κίνητρο τη ληστεία.

Ο 33χρονος Λοίζος Τζιωνής είχε συναντηθεί με την αλλοδαπή κοπέλα του, Σάρα Σιάνς, τον ετεροθαλή αδερφό του Λευτέρη Σολωμό, καθώς και τον τέταρτο κατηγορούμενο, Μάριο Χατζηξενοφώντος, μια μέρα πριν τη στυγερή δολοφονία, για να καταστρώσουν το σχέδιο δράσης τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα