Η παράλογη ιστορία της Ηριάννας σε ένα βίντεο LEGO που αξίζει να δεις

Η παράλογη ιστορία της Ηριάννας σε ένα βίντεο LEGO που αξίζει να δεις
Ένα βίντεο-χρονολόγιο με πρωταγωνιστές lego για την υπόθεση της Ηριάννας YouTube

Όσο το Εφετείο της υπόθεσης είναι σε εξέλιξη, ένα βιντεάκι-υπενθύμιση του παραλογισμού σε βάρος της Ηριάννας από φίλες και φίλους της

Στον λογαριασμό Free Irianna στο YouTube, οι φίλοι της Ηριάννας έχουν αναρτήσει ένα σύντομο βίντεο animation που αφηγείται το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα στη δικαστική υπόθεση που συνεχίζεται.

“Όσο το Εφετείο της υπόθεσης είναι σε εξέλιξη, ένα βιντεάκι-υπενθύμιση του παραλογισμού σε βάρος της Ηριάννας από φίλες και φίλους της”, αναφέρεται σχετικά.

“Είναι χρέος μας να σταθούμε απέναντι στον παραλογισμό και πραγματικά χαιρόμαστε που μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερος κόσμος έρχεται δίπλα στην Ηριάννα και στον αγώνα της. Σας ευχαριστούμε και συνεχίζουμε μέχρι τη δικαίωση”, σχολιάζει η δημιουργική ομάδα μέσα από τη σελίδα στο Facebook “Για την Ηριάννα Β.Λ.“.

Ανησυχίες για την εξέλιξη της υπόθεσης έχει εκφράσει πρόσφατα και η Διεθνής Αμνηστία. “Στο πλαίσιο ανησυχιών για το πόσο δίκαιη ήταν η πρώτη δίκη και, ειδικότερα, για την αξιοπιστία των αποδεικτικών στοιχείων που χρησιμοποιήθηκαν για την καταδίκη της, η Διεθνής Αμνηστία καλεί τις ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν ότι η έφεση της Ηριάννας θα πληροί τα διεθνή πρότυπα δίκαιης δίκης, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο τεκμήριο της αθωότητας και στα πρότυπα αποδεικτικών στοιχείων”, σημειώνεται σχετικά και υπογραμμίζεται από τη Διεθνή Αμνηστία, μεταξύ άλλων:

“Η καταδίκη της Ηριάννας φαίνεται να βασίζεται σε ένα αμφισβητούμενο δείγμα DNA και στη σχέση με τον σύντροφό της, ο οποίος κατηγορήθηκε επίσης για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς, αλλά έκτοτε κρίθηκε αθώος από το Εφετείο Αθηνών. Ένας  δικαστικός πραγματογνώμων που ειδικεύεται στην ανάλυση και ταυτοποίηση του DNA και ο οποίος εμφανίζεται τακτικά ως ειδικός μάρτυρας ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων, κατέθεσε ότι το δείγμα DNA ήταν τόσο χαμηλής ποσότητας και ποιότητας που δεν μπορούσε να ταιριάξει με το προφίλ του DNA της Ηριάννας. Επιπλέον, το δείγμα κακής ποιότητας εξαντλήθηκε μετά από την αρχική αστυνομική ανάλυση, οπότε δεν μπορούσε να εξεταστεί ανεξάρτητα από τον εμπειρογνώμονα για λογαριασμό της υπεράσπισης της Ηριάννας. Η Ηριάννα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι αθώα και έχει λάβει ευρεία υποστήριξη από πολλά μέρη της ελληνικής κοινωνίας”.

Στις 10 Μαΐου θα συνεχιστεί η δίκη για την Ηριάννα και τον Περικλή, ενώπιον των δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ηριάννα Β. Λ., υποψήφια διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών, χωρίς ελαφρυντικά και χωρίς αναστολή ποινής, με μοναδικό στοιχείο το αμφιλεγόμενο δείγμα DNA στο οποία γίνεται αναφορά και παραπάνω.

Ιδια είναι η ποινή του Περικλή Μ., πτυχιούχου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τα ίδια αμφισβητούμενα στοιχεία, δηλαδή, ένα μοναδικό αμφιλεγόμενο δείγμα DNA.

Και οι δύο έχουν καταδικαστεί ως μέλη της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς” με το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα