Κέρκυρα: Διμοιρίες των ΜΑΤ και ένταση έξω από τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Κέρκυρα: Διμοιρίες των ΜΑΤ και ένταση έξω από τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης
corfupress.com

Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων του νησιού που διαφωνούν με την επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Πληροφορίες μιλούν για έναν αστυνομικό που τραυματίστηκε ελαφρά και δύο προσαγωγές.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται από νωρίς το πρωί στην Κέρκυρα προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν αντιδράσεις κατοίκων του νησιού που αντιτίθενται στην επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ της Λευκίμμης και τη μεταφορά και εναπόθεση των δεματοποιήμενων απορριμμάτων σε αυτόν.

Έξω από τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης καθώς και στο περιφερειακό οδικό δίκτυο που οδηγεί στη Νότια Κέρκυρα έχουν παραταχθεί διμοιρίες των ΜΑΤ και ισχυρή δύναμη από ομάδες ΟΠΚΕ, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχει πολυπληθής αστυνομική δύναμη του νησιού.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ήδη από νωρίς στους δρόμους, ενώ απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση, προκειμένου να ενισχυθεί η κινητοποίηση τους. Την ίδια ώρα κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού δημοτικού Συμβουλίου, οι κάτοικοι και οι αντιδήμαρχοι της Νότιας Κέρκυρας εξέφρασαν για ακόμη μία φορά την αντίθεσή τους για τη μεταφορά των απορριμάτων στη Νότια Κέρκυρα, λύση «αναπόφευκτη» σύμφωνα με το δήμαρχο, για την εκτόνωση του τεράστιου προβλήματος των απορριμμάτων που έχει προκύψει στο νησί, μετά και το «φρακάρισμα» από απορρίμματα του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Σύμφωνα με το corfupress.gr, στο σημείο επικράτησε ένταση λίγο πριν τις 12.00 με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικών και να προσαχθούν δύο άτομα.

Της αστυνομικής επιχείρησης επικεφαλής είναι ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Ιονίων Νήσων Ιωάννης Ματσούκας.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα, άνοιξε ο δρόμος για τη χρήση του ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια Λευκίμμης, προκειμένου να καταστεί νόμιμη η εναπόθεση προσωρινά των δεμάτων των σκουπιδιών, καθώς δημοσιεύτηκε στις τοπικές εφημερίδες η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων που ζήτησε ο ΣΥΔΙΣΑ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Φωτογραφία από παλαιότερα επεισόδια στη Λευκίμμη corfupress.com

corfupress.com

corfupress.com

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα