“Μου κόλλησαν τα ένσημα μόνο όταν απευθύνθηκα στην Καθημερινότητα”

“Μου κόλλησαν τα ένσημα μόνο όταν απευθύνθηκα στην Καθημερινότητα”

Η περιπέτεια ενός εκπαιδευτικού που επί τέσσερα χρόνια περίμενε… 2 ένσημα

Για τέσσερα χρόνια ταλαιπωρήθηκε εκπαιδευτικός, προκειμένου να καταφέρει να λάβει δύο μόλις ένσημα από εργασία που έκανε το 2014.

Στα τέλη του 2014 εργάστηκε για δύο ημέρες στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μεγάλου νομού της Δυτικής Μακεδονίας, ως εξεταστής προφορικών ιταλικής γλώσσας στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας. Όπως ήταν φυσικό περίμενε την αμοιβή της εργασίας του, καθώς και τα προβλεπόμενα από την σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, ένσημα.

Η καταβολή της οικονομικής αμοιβής του πραγματοποιήθηκε κανονικά, αλλά για άγνωστο λόγο, δεν του έβαλαν τα ένσημα. Αποτάθηκε δύο φορές στο ΙΚΑ, υπέβαλε καταγγελία μέσω υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ, κατέθεσε αναφορά στον “Συνήγορο του Πολίτη”, αλλά… τα ένσημα δεν έρχονταν. “Χρειάζομαι την άμεση αναγνώριση και αυτών των ενσήμων (ημερών ασφάλισης) για τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ. Δίχως αυτά, μου προκαλείται ανεπανόρθωτη ζημιά στα μόρια εμπειρίας” ανέφερε χαρακτηριστικά στην πλατφόρμα www.kathimerinotita.gov.gr όπου έστειλε την υπόθεση ως τελευταίο αποκούμπι.

Η λύση βρέθηκε από την ομάδα της Καθημερινότητας”, η οποία επικοινώνησε με τον ΕΦΚΑ, απέστειλε όλη την απαιτούμενη αλληλογραφία και τα στοιχεία που είχε καταθέσει σε ηλεκτρονική μορφή ο πολίτης και η διόρθωση στις ημέρες ασφάλισης έγινε μέσα σε ελάχιστα εικοσιτετράωρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα