Σε εξέλιξη νέα πυρκαγιά στην περιοχή Μάλες Ιεράπετρας – Καλύτερη η εικόνα στη Σητεία

Σε εξέλιξη νέα πυρκαγιά στην περιοχή Μάλες Ιεράπετρας – Καλύτερη η εικόνα στη Σητεία
Πυρκαγιά στην περιοχή Μάλες Λασιθίου EUROKINISSI

Σε εξέλιξη παραμένει νέα πυρκαγιά στην Κρήτη που ξέσπασε τα μεσάνυχτα, στην περιοχή Μάλες Ιεράπετρας-Καλύτερη εικόνα εμφανίζει η πυρκαγιά στην Αχλαδιά Σητείας.

Σε συναγερμό βρίσκονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Κρήτη ύστερα από απανωτές φωτιές που πλήττουν το Λασίθι.

Σε εξέλιξη παραμένει νέο μέτωπο πυρκαγιάς που ξέσπασε τα μεσάνυχτα στην περιοχή Μάλες Λασιθίου, προς Σελάκανο, σε αγροτοδασική έκταση, σε δύσβατο σημείο εντός χαράδρας.

Από την φωτιά δεν κινδυνεύει άμεσα κατοικημένη περιοχή, ωστόσο επειδή στην περιοχή πνέουν εξαιρετικά ισχυροί άνεμοι έχει γίνει και μεγάλη κινητοποίηση.

Στο σημείο, μαζί με τις ενισχύσεις πλέον, επιχειρούν 48 άντρες της Πυροσβεστικής με 16 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη παραμένει για δεύτερο 24ωρο, πυρκαγιά σε έκταση με χαμηλή βλάστηση, σε ορεινό και δύσβατο σημείο, κοντά σε ανεμογεννήτριες, στην περιοχή Αχλάδια Σητείας, δίχως να κινδυνεύει άμεσα κατοικημένη περιοχή.

Το συγκεκριμένο πύρινο μέτωπο εμφανίζει πολύ καλύτερη εικόνα σε σχέση με χθες, ωστόσο επικρατούν εξαιρετικά ισχυροί άνεμοι και συνεχίζει να επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής στο σημείο.

Εντωμεταξύ, συνελήφθη από άντρες του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Κρήτης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 43χρονος, ως υπαίτιος εμπρησμού από πρόθεση, σε χορτολιβαδική έκταση, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αγίου Νικολάου, του νομού Λασιθίου, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις δύο τα ξημερώματα. Ο συλληφθείς κρατείται και θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα.

Για σήμερα, Παρασκευή 13 Ιουλίου, σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη πρόγνωσης κινδύνου πυρκαγιών, που δημοσιεύει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τον πιο υψηλό κίνδυνο να ξεσπάσουν τυχόν πυρκαγιές, διατρέχει η Κρήτη και τα νησιά του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα