-->

ΦΩΤΙΑ

Ειδήσεις για τις φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ελλάδα και το κόσμο. Ενημερωθείτε για τα πύρινα μέτωπα και διαβάστε τις επίσημες ανακοινώσεις των αρμόδιων αρχών.

Δασικές πυρκαγιές, φωτογραφία αρχείου

Πρωτοφανείς φωτιές στον Καναδά - Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Πάνω από 16.000 κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω των "άνευ προηγουμένου" δασικών πυρκαγιών στη Νέα Σκοτία στον Καναδά. Ανυπολόγιστη καταστροφή, ο καπνός έφτασε μέχρι τις ακτές των ΗΠΑ.

Διπλασιάστηκε ο εναέριος στόλος πυρόσβεσης του rescEU

Διπλασιάστηκε ο εναέριος στόλος πυρόσβεσης του rescEU

Η Ελλάδα χαιρετίζει τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σημαντικό βήμα για την περαιτέρω θωράκιση της Ευρώπης έναντι δασικών πυρκαγιών, την ουσιαστική ενίσχυση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης.

Φωτιά στην Ελλάδα (φωτογραφία αρχείου)

ΟΒΙ: Πλατφόρμα του ΕΡΟ με πατέντες για τις καταστροφικές φωτιές - Ποιες τεχνολογικές λύσεις υπάρχουν

Η περσινή χρονιά ήταν μία από τις χειρότερες στην ιστορία των πυρκαγιών στην Ευρώπη, καθώς οι δασικές πυρκαγιές κατέστρεψαν μια έκταση ίση με την Κρήτη.

Φωτογραφία αρχείου

14 Μαΐου 2014: Οι άνεμοι της Santa Ana που προκάλεσαν μεγάλες φωτιές στην Καλιφόρνια

Αντίστοιχα μεγάλα προβλήματα από τους καταβατικούς ανέμους Santa Ana δημιουργούνται και στη χώρα μας από την Πίνδο προς την Θεσσαλία. Οι πολύ ισχυροί και ξηροί άνεμοι, δημιουρούν ευνοϊκές συνθήκες για μεγάλες πυρκαγιές.

Πυροσβεστική

Φωτιά σε διαμέρισμα στο Λαύριο

Φωτιά εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα στην περιοχή του Λαυρίου, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να απεγκλωβίσουν μία 50χρονη γυναίκα και ένα 12χρονο κορίτσι.