news 24/7

ΦΩΤΙΑ

Ειδήσεις για τις φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ελλάδα και το κόσμο. Ενημερωθείτε για τα πύρινα μέτωπα και διαβάστε τις επίσημες ανακοινώσεις των αρμόδιων αρχών.

Φωτιά στην Καλιφόρνια: Άλογο έπεσε στην πισίνα για να σωθεί κι έγινε σύμβολο

Φωτιά στην Καλιφόρνια: Άλογο έπεσε στην πισίνα για να σωθεί κι έγινε σύμβολο

Στα θύματα της πύρινης λαίλαπας δε συγκαταλέγονται μόνο οι άνθρωποι: Αβοήθητες γάτες, σκύλοι και κουνέλια είναι μόνο μερικά από τα ζώα που βρήκαν τραγικό θάνατο στην προσπάθειά τους να σωθούν από τη μανία των φλογών.

Η φονική φωτιά στο Μάτι

Φωτιά στο Μάτι: Συγκλονίζει ο εγκαυματίας που βγήκε μετά από 78 μέρες από την εντατική

Οι πρώτες σκέψεις και ο αγώνας να μείνει ζωντανός. Η άνιση μάχη με τις φλόγες και η στιγμή που πέφτει στη θάλασσα για να σωθεί. "Όταν ξύπνησα από το κώμα, ήθελα μόνο να δω το παιδί μου" περιγράφει ο Δημήτρης Φιλιππής.

Πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια

Πύρινη λαίλαπα στην Καλιφόρνια: Στους 228 οι αγνοούμενοι

Σε κόλαση έχει μετατραπεί η Καλιφόρνια αφού η φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη έχοντας σκοτώσεις τουλάχιστον 31 ανθρώπους και μετατρέψει τα πάντα σε στάχτη, χαρακτηρίζεται ως η χειρότερη στην ιστορία της πολιτείας.

Φωτιά στην Καλιφόρνια: Ο Gerard Butler ανάμεσα στους πυρόπληκτους - Αποκαΐδια το σπίτι του

Φωτιά στην Καλιφόρνια: Ο Gerard Butler ανάμεσα στους πυρόπληκτους - Αποκαΐδια το σπίτι του

Ο ηθοποιός εγκατέλειψε το σπίτι του στο Μαλιμπού για να γλιτώσει από τη μανία της πυρκαγιάς και όταν επέστρεψε, σοκαρισμένος αντίκρισε το σπίτι και το αυτοκίνητο του να έχουν μετατραπεί σε στάχτη και αποκαΐδια.

Φωτιά στην Καλιφόρνια: Ο πύρινος εφιάλτης όπως τον έζησαν Will Smith και Lady Gaga

Φωτιά στην Καλιφόρνια: Ο πύρινος εφιάλτης όπως τον έζησαν Will Smith και Lady Gaga

Βίντεο από τις φωτιές που κατακαίουν την Καλιφόρνια ανέβασαν Will Smith και Lady Gaga ενώ μαζί με τους χιλιάδες κατοίκους της περιοχές και οι διασημότητες του Μαλιμπού αναγκάζονται να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Χάος στην Καλιφόρνια από τα πύρινα μέτωπα

Φωτιά στην Καλιφόρνια: 157 χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους - Μέτωπο 285χλμ

Η Καλιφόρνια βρίσκεται στο έλεος καταστροφικής φωτιάς. Στους πέντε οι νεκροί. Το τριπλό μέτωπο που καίει από το πρωί της Παρασκευής, σπίτια εκκενώνονται, οχήματα εγκαταλείπονται στους δρόμους.

Όλο και πιο συχνές οι απειλητικές φωτιές στην Μεσόγειο

Κλιματική αλλαγή: Η υπερθέρμανση ανάβει φωτιές στην Μεσόγειο

Όσο περισσότερο θα ανεβαίνει η θερμοκρασία στην λεκάνη της Μεσογείου, όχι μόνο θα πληθαίνουν οι φωτιές που απειλούν τις χώρες της περιοχής, αλλά θα γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες, επισημαίνει νέα εφιαλτική μελέτη. Κοινός παρανομαστής όλων των παραπάνω είναι φυσικά ο ίδιος ο άνθρωπος.

Πυροσβέστες στο Κόκκινο Λιμανάκι

Φωτιά στο Μάτι: Να μην αμφισβητηθούν οι οικισμοί στο Κόκκινο Λιμανάκι ζητούν οι κάτοικοι

Υπογραμμίζουν ότι δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν καν οι συνέπειες της πύρινης λαίλαπας καθώς στους δασικούς χάρτες το Μάτι χαρακτηρίζεται αγροτικό ενώ μεγάλο μέρος της περιοχής παραμένει αδιευκρίνιστο.

Φωτό αρχείου

Η μεγάλη ψυχή του Μοχάμεντ: "Δεν μπορούσα να αφήσω τον κόσμο στη θάλασσα στο Μάτι"

Ο Αιγύπτιος ψαράς που έσωσε πάνω από το 40 ανθρώπους στο Μάτι τη μέρα της φονικής φωτιάς στο Μάτι συγκίνησε με όσα είπε στον news247 στους 88,6. Τοποθετήσεις-μάθημα ζωής από τον Μοχάμεντ.

Εικόνα από το Μάτι Αττικής δύο εβδομάδες μετά την φωτιά στην ανατολική Αττική

Μπουρνούς για φωτιά στο Μάτι: Ο δήμος ήταν σε πλήρη ετοιμότητα

Στο πολυσέλιδο υπόμνημά του ο Ευάγγελος Μπουρνούς αναφέρεται στην προετοιμασία του δήμου για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, στην προσπάθεια κατάσβεσης της φονικής φωτιάς αλλά και στις ενέργειες που ακολούθησαν για την αποκατάσταση των ζημιών.