Ύστατο χαίρε με λουλούδια στο γραφείο του Μ. Ζαφειρόπουλου

Ύστατο χαίρε με λουλούδια στο γραφείο του Μ. Ζαφειρόπουλου

Πλήθος κόσμου συρρέει σήμερα έξω από το γραφείο του Μ. Ζαφειρόπουλου λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του - Για έναν άξιο δικηγόρο κάνει λόγο ο δικηγόρος Κ. Παπαδάκης

Συγκλονισμένοι είναι οι συγγενείς, οι φίλοι και συνάδελφοι του Μ. Ζαφειρόπουλου μετά τη δολοφονία του που έλαβε χώρα χθες βράδυ μέσα στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού στο κέντρο της Αθήνας.

Δεκάδες φίλοι του εκλιπόντος και άλλοι συνάδελφοι του, βρέθηκαν στην οδό Ασκληπιού και άφησαν λουλούδια έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο του ποινικολόγου.

Ύστατο χαίρε με λουλούδια στο γραφείο του Μ. Ζαφειρόπουλου

Δεν επαναπαύθηκε στις περγαμηνές του πατέρα του

O συνάδελφος του Μ. Ζαφειρόπουλου, δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η οδύνη και ο θυμός μας για τον Μιχάλη, εύχομαι να γίνει δύναμη για όλους μας, για να μην υποκύπτουμε σε κανέναν. Ο Μιχάλης ήταν σπουδαίος άνθρωπος, δεν δημιουργούσε ποτέ προσωπικές ή πολιτικές αντιπαλότητες. Συνυπήρξα μαζί του 15 χρόνια στο ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σε διαφορετικές παρατάξει χωρίς να αλλάξουμε ποτέ μια άσχημη κουβέντα. Έκανε μαχόμενη δημοσιογραφία, δεν επαναπαύθηκε στις περγαμηνές του πατέρα του και παρά την αξία του έμεινε μαχόμενος δικηγόρος ενώ θα μπορούσε να έχει γίνει βουλευτής και υπουργός και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου".

Ύστατο χαίρε με λουλούδια στο γραφείο του Μ. Ζαφειρόπουλου

Ο Νώντας Ζαφειρόπουλος, γιος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, έγραψε άλλωστε στο Facebook: "Θέλω να ευχαριστήσω για τα συλλυπητήριά σας κάθε έναν από εσάς ξεχωριστά, αλλά δεν βρίσκομαι σε θέση να το κάνω...

Χθες έχασα ότι πιο πολύτιμο είχα, εξαιτίας κάποιων άνανδρων και μικρών ανθρώπων και ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω.

Έφυγε κάνοντας το λειτούργημα του, γιατί ως τέτοιο έβλεπε την δικηγορία και πάντα μου έλεγε πως αν το κάνεις αξιοπρεπώς δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.

Τελικά, ούτε αυτό δεν μπορείς να κάνεις στη σημερινή κοινωνία. Και το χειρότερο είναι ότι δεν πρόλαβε να με ορκίσει δικηγόρο, όπως ήταν το όνειρο του.

Καλό παράδεισο πατέρα μου!! Θα σε αγαπάω πάντα!".

Δήλωση υποψήφιου Προέδρου ΔΣΑ κ.Βασίλη Βραχιώτη:

Σε δήλωση προέβη και ο Β. Βραχιώτης. Ο ίδιος επισημαίνει: "To χθεσινό τραγικό γεγονός της απώλειας του συναδέλφου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μας έχει συγκλονίσει όλους και είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής. Δεν πάει άλλο!!!

Η εβδομάδα που έρχεται πρέπει να συνοδευτεί από δυναμικές πρωτοβουλίες, που θα καταδείξουν την ενότητα και την αποφασιστικότητα των δικηγόρων στη συνεχιζόμενη επίθεση την οποία δέχονται.

Στο πλαίσιο αυτό επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί ανοικτή συνεδρίαση του ΔΣ του Δ.Σ.Α. με προσκεκλημένο τον Υπουργό Δικαιοσύνης, εκπροσώπους κομμάτων, καθώς και όλων των Δικαστών και Δικαστικών Ενώσεων, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τα γραφεία του Δ.Σ.Α.

Την ώρα που πολλοί συνάδελφοι νιώθουν απροστάτευτοι, οφείλουμε να προασπίσουμε με σθένος και δυναμισμό, το δικαίωμα στην Εργασία, την Ελευθερία, και την Αξιοπρέπεια".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αντιπαράθεση Τζαβάρα - Ξυδάκη για τα κίνητρα της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Έδωσε ραντεβού θανάτου με τους δολοφόνους του

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Σοκ στη ΝΔ από τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Θεία Ζαφειρόπουλου: Τέτοια εγκλήματα έπρεπε να έχουν καταστεί αδιανόητα

ADVERTISING

SHARE: