Ερντογάν: Ο George και ο Hans δεν μπορούν να μας νικήσουν

Ερντογάν: Ο George και ο Hans δεν μπορούν να μας νικήσουν
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Μαινόμενος κατά πάντων για άλλη μία φορά ο Ερντογάν κατηγόρησε την Γερμανία για την άδεια συγκέντρωσης στο HDP και επιτέθηκε στο Le Point επειδή δεν του άρεσε το εξώφυλλό του

Για απόπειρα αποδυνάμωσης του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης κατηγόρησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις ξένες δυνάμεις.

“Τζωρτζ και Χανς δεν μπορείτε να μας νικήσετε. Δεν μπορείτε να μας κρατήσετε σε απόσταση. Αγαπώ τον λαό μου για χάρη του Θεού και ο λαός με αγαπά για χάρη του Θεού”, υπογράμμισε κατά την διάρκεια συγκέντρωσης στην δυτική επαρχία της Μανίσα, την Δευτέρα. Τα σχόλια αυτά, έρχονται μετά την άδεια που έδωσαν οι γερμανικές αρχές στο φιλοκουρδικό αντιπολιτευόμενο HDP να πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Κολωνία στις 26 του μηνός. Σύμφωνα με τους γερμανικούς νόμους, ξένοι πολιτικοί πρέπει να λάβουν άδεια από τις αρχές τρεις μήνες πριν από μια συγκέντρωση και για αυτό τον λόγο οι πολιτικοί του ΑΚP δεν πραγματοποίησαν εκεί προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με γραπτή του δήλωση χαρακτήρισε “υποκριτική” την στάση της Γερμανίας, λέγοντας πως η άδεια στο HDP “δεν συνάδει με την Δημοκρατία, τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και τις προσδοκίες για ομαλοποίηση των Τουρκο-γερμανικών σχέσεων”.

Ο Ερντογάν στράφηκε κατά του γαλλικού περιοδικού Le Point, το οποίο στο τελευταίο εξώφυλλό του τον παρουσίαζε με την λεζάντα: “Ο Δικτάτορας: Μέχρι πού θα φτάσει ο Ερντογάν;”

“Αυτοί που επιτρέπουν σε τρομοκράτες να διαδηλώνουν υπό την προστασία της αστυνομίας ενώ εμποδίζουν τους φίλους μας σε κάθε βήμα τους, προστατεύουν επίσης τις εναντίον μας αφίσες, που κυκλοφορούν υπό το πρόσχημα του εξώφυλλου σε ένα περιοδικό”, είπε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

“Έχω έναν δεσμό με τον λαό μου, όσες αφίσες κι αν κρεμάσετε, ό,τι κι αν πείτε”, πρόσθεσε. Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Le Point, υποστηρικτές του Ερντογάν επιχείρησαν να αφαιρέσουν το εξώφυλλο από πινακίδα στην Βαλένθια της Ισπανίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα