Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο Μαχμούντ Αμπάς

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο Μαχμούντ Αμπάς
Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς AP Photo/Majdi Mohammed,

Έπειτα από νοσηλεία οκτώ ημερών, η οποία επανέφερε τις εικασίες για το μέλλον του και τη διαδοχή του παλαιστίνιου προέδρου

Ο πρόεδρος της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς βγήκε σήμερα από το νοσοκομείο της Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έπειτα από νοσηλεία οκτώ ημερών η οποία επανέφερε τις εικασίες για το μέλλον του και τη διαδοχή του.

Ηλικίας 83 ετών, ο Αμπάς βγήκε πεζή γύρω το μεσημέρι από το νοσοκομείο, στο οποίο υποβλήθηκε σε θεραπεία για πνευμονία, σύμφωνα με την προεδρία.

Φαινόταν καλά στην υγεία του για κάποιον που βγαίνει από νοσοκομείο και νωρίτερα είχε μιλήσει στους δημοσιογράφους για να τους πει ότι αύριο θα επιστρέψει στο γραφείο του.

«Δόξα τω Θεώ, βγαίνω σήμερα από το νοσοκομείο με καλή υγεία και επιστρέφω αύριο στη δουλειά», είπε έχοντας δίπλα του τους δύο γιους του, τους συνεργάτες του και τον διευθυντή του νοσοκομείου.

«Ευχαριστώ τους πολιτικούς αξιωματούχους, τους βασιλείς τους προέδρους, τους αδελφούς μου –άραβες και μη– που θέλησαν να μάθουν νέα μου», πρόσθεσε υπογραμμίζοντας τα λόγια του με χειρονομίες.

Μανιώδης καπνιστής, ο Αμπάς είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 20 Μαΐου με υψηλό πυρετό. Μερικές ημέρες νωρίτερα είχε υποβληθεί σε μικρή επέμβαση σε ένα αυτί.

Τα συμπτώματά του είχαν αρχικά παρουσιαστεί ως επιπλοκές που συνδέονταν με την επέμβαση αυτή, πριν ο διευθυντής του νοσοκομείου ανακοινώσει πως ο παλαιστίνιος πρόεδρος πάσχει από «φλεγμονή στον δεξιό πνεύμονα».

Η έξοδος του Αμπάς από το νοσοκομείο αναβαλλόταν μέρα με τη μέρα, τροφοδοτώντας τις εικασίες για τη σοβαρότητα της κατάστασής του. Φωτογραφίες του Αμπάς να περπατάει στους διαδρόμους του νοσοκομείου διαβάζοντας μια εφημερίδα δημοσιεύθηκαν με προφανή πρόθεση να σταματήσουν οι φήμες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα