Ο μακελάρης του Βερολίνου θεωρούνταν απειλή από τον Φεβρουάριο

Ο μακελάρης του Βερολίνου θεωρούνταν απειλή από τον Φεβρουάριο

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, οι αρχές γνώριζαν εδώ και μήνες τις επαφές του με το ΙΚ αλλά έκριναν ότι ήταν απίθανο να πραγματοποιήσει επίθεση

Απειλή, που ήταν ωστόσο απίθανο να πραγματοποιήσει επίθεση, είχε χαρακτηριστεί τον προηγούμενο Φεβρουάριο από τις γερμανικές αρχές ο Τυνήσιος, ο οποίος πριν τα Χριστούγεννα αιματοκύλισε το Βερολίνο, όπως αναφέρει την Δευτέρα η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Ο 24χρονος Ανίς Αμρί έριξε φορτηγό πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος σε αγορά της γερμανικής πρωτεύουσας, σκοτώνοντας 12 άτομα. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αρχές είχαν κρίνει ότι ο Αμρί αποτελούσε κίνδυνο, καθώς είχαν πληροφορίες ότι στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου είχε έρθει σε επαφή με ύποπτα ως μέλη του ΙΚ, άτομα και είχε προσφερθεί να γίνει βομβιστής αυτοκτονίας.

Ο Αμρί, ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά της ιταλικής αστυνομίας λίγες μέρες μετά την επίθεση στο Βερολίνο, είχε εκφράσει την επιθυμία του να πάρει όπλα για χτύπημα στη Γερμανία και ζητούσε συνεργούς, όπως γράφει η εφημερίδα σε κοινό θέμα με τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς NDR και WDR, επικαλούμενη έγγραφα των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι Γερμανοί αξιωματούχοι, ωστόσο, που στη συνέχεια κλήθηκαν να αποφασίσουν αν θα απελαθεί ο Αμρί, έκριναν ότι δεν αποτελούσε σοβαρή απειλή.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα