Παιδί θαύμα! 8χρονος με IQ 145 μπήκε στο Πανεπιστήμιο

Παιδί θαύμα! 8χρονος με IQ 145 μπήκε στο Πανεπιστήμιο
Νεαρό αγόρι μπροστά σε πίνακα με μαθηματικές πράξεις Young handsome school boy with red cape in front of big blackboard

Το αγόρι από το Βέλγιο ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση που είναι διάρκειας έξι ετών μέσα σε ενάμιση χρόνο και το Σεπτέμβριο ετοιμάζεται να ξεκινήσει μαθήματα στο Πανεπιστήμιο.

Ο 8χρονος Laurent Simons, με IQ 145 είναι ένα παιδί θαύμα που εντυπωσιάζει με τις γνώσεις του, την εξυπνάδα του και την αντίληψή του.

Σύμφωνα με το BBC, ο μικρός Laurent από το Βέλγιο ολοκλήρωσε έξι χρόνια σπουδών μέσα σε ενάμισι χρόνο και αποφοίτησε από το σχολείο φέτος, έχοντας συμμαθητές 18χρονους.

Όπως είπε ο ίδιος στο βελγικό ραδιόφωνο RTBF, το αγαπημένο του μάθημα είναι τα μαθηματικά, γιατί «έχουν εύρος και πολλούς διαφορετικούς τομείς, στατιστική, γεωμετρία, άλγεβρα».

Ο μπαμπάς του Laurent δήλωσε ότι ο μικρός στο παρελθόν αντιμετώπιζε προβλήματα με τις παρέες του, καθώς δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα παιχνίδια με τους συνομηλίκους του.

Μάλιστα όταν μεγαλώσει θέλει να ασχοληθεί με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αν και στο παρελθόν σκεφτόταν να γίνει χειρουργός ή αστροναύτης.

Πάντως οι γονείς του τον στηρίζουν σε όλες του τις αποφάσεις και όπως είπε ο πατέρας του, ακόμα κι αν τους ανακοινώσει ότι θα γίνει ξυλουργός θα βρίσκονται στο πλευρό του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα