Ποιος θέλει να “καθαιρέσει” την Μέι από την Ντάουνινγκ;

Ποιος θέλει να “καθαιρέσει” την Μέι από την Ντάουνινγκ;
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι AP

Να αντικατασταθεί η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι από τον υπουργό Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ προτείνει χρηματοδότης των Τόρις

Ο εξέχων ευρωσκεπτικιστής Μάικλ Γκόουβ πρέπει να αντικαταστήσει την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι στον θώκο, διότι η Μέι αδυνατεί να ολοκληρώσει με επιτυχία για τη Βρετανία το Brexit, υποστήριξε ένας επιχειρηματίας του χρηματοοικονομικού τομέα και σημαντικός χορηγός των Συντηρητικών, σύμφωνα με την πρώτη έκδοση της κυριακάτικης βρετανικής εφημερίδας The Observer που διανεμήθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Η Μέι έγινε πρωθυπουργός της Βρετανίας τον Ιούλιο του 2016, μετά την απόφαση των πολιτών το Ηνωμένο Βασίλειο να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του Ιουνίου εκείνης της χρονιάς, και υποσχέθηκε ότι θα μετέτρεπε την αποχώρηση της χώρας της από την ΕΕ σε επιτυχία για το Λονδίνο.

Αλλά κατόπιν απώλεσε την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή των Κοινοτήτων, στις πρόωρες εκλογές που προκήρυξε πέρυσι, ενώ η κυβέρνησή της συνεχίζει να διχάζεται για ζητήματα-κλειδιά ως προς τη μελλοντική σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ, ενώ απομένει πλέον χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους ως την αποχώρηση.

Ο Κρίσπιν Όντι, επικεφαλής επενδυτικού ταμείου, που είχε στρατευθεί υπέρ της εκστρατείας για την αποχώρηση από την ΕΕ και είναι χρηματοδότης των Τόρις, δήλωσε στην εφημερίδα Ομπζέρβερ ότι η Μέι, η οποία είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ένωση, δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσει το Μπρέξιτ και ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ έχει όλα τα απαραίτητα προσόντα για να αναλάβει το αξίωμα του πρωθυπουργού (1).

«Η αλήθεια είναι ότι έχεις πάρα πολλούς ανθρώπους που δεν ήθελαν να συμβεί αυτό (το Μπρέξιτ) και τώρα ηγούνται της διαδικασίας για αυτό… Θα επέλεγα τον Γκόουβ», δήλωσε ο Όντι στην εφημερίδα και πρόσθεσε ότι η Μέι είναι ακατάλληλη για την πολιτική.

«Δεν μπορεί να πάρει ούτε μια απόφαση. Δεν υπάρχει ηγεσία», έκρινε.

Ο Κρίσπιν Όντι είναι ένας από τους γνωστότερους επιχειρηματίες που είχαν ταχθεί υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Δήλωσε στην εφημερίδα Ομπζέρβερ ότι το Λονδίνο πρέπει να αρχίσει να κλείνει εμπορικές συμφωνίες πριν καν εγκαταλείψει την ΕΕ, αψηφώντας και παραβιάζοντας τους κανόνες της.

«Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση και να κάνουμε παραβάσεις. Δεν έχει κανένα νόημα το να ψηφίζεις υπέρ της ελευθερίας αν δεν ξέρεις τι να κάνεις αφού ελευθερωθείς», είπε ο Όντι στην εφημερίδα.

Η Ντάουνινγκ Στριτ απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το δημοσίευμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα