Τραμπ σε Κιμ: Συνεργαζόμενοι θα λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα

Τραμπ σε Κιμ: Συνεργαζόμενοι θα λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα
Η δεύτερη χειραψία Τραμπ-Κιμ, στο γεύμα εργασίας AP

Σε εξαιρετικό κλίμα φαίνεται πως διεξάγεται η ιστορική Σύνοδος Κορυφής ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας στη Σιγκαπούρη

Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκαν να περπατούν πλάι-πλάι μετά την πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στο πλαίσιο της ιστορικής συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας στην Σιγκαπούρη.

Μετά το πρώτο αυτό μέρος της συνόδου, ο αμερικανός Πρόεδρος είπε στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους, ότι η κατ’ιδίαν συνάντηση ήταν “πολύ, πολύ καλή”.

“Εξαιρετική σχέση”, είπε από το μπαλκόνι του Capella Hotel, ως επιβεβαίωση των δηλώσεων αισιοδοξίας των δύο ανδρών νωρίτερα.

Η συνάντηση αυτή κράτησε περίπου 35 λεπτά, ενώ το γεύμα εργασίας θα ακολουθήσει τον γύρο των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο ηγετών και των επιτελείων τους, που ξεκίνησε στις 10 π.μ.(τοπική ώρα-5 π.μ. ώρα Ελλάδος).

Τον Τραμπ, στις διαδικασία των διαπραγματεύσεων συνοδεύει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλλυ και ένας διερμηνέας. “Θα είμαστε επιτυχείς”, είπε ο Τραμπ στον Κιμ, που κάθεται ακριβώς απέναντί του. “Και περιμένω να εργαστούμε μαζί. Θα το καταφέρουμε”, πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον βορειοκορεάτη ηγέτη.

Ο Κιμ, ο οποίος συνοδεύεται από τον αντιπρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος και κορυφαίο Βορειοκορεάτη διπλωμάτη, Κιμ Γιονγκ Τσολ, τον υπουργό Εξωτερικών Ρι Γιονγκ Χο και τον αντιπρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος των Εργατών, Ρι Σου Γιονγκ, απάντησε σύντομα μέσω του διερμηνέα του.

Οι συνομιλίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 11:30 (τοπική ώρα), οπότε και θα ακολουθήσει το γεύμα εργασίας.

Ερωτηθείς για το αν θα καταστρέψει το πυρηνικό του οπλοστάσιο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν απέφυγε να απαντήσει, ενώ ο Τραμπ υπογράμμισε ότι θα συνεργαστεί μαζί του για να επιλύσουν τις διαφορές γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

“Συνεργαζόμενοι θα το τακτοποιήσουμε”, είπε κατά την έναρξη των συζητήσεων και πρόσθεσε ότι οι δυό τους, θα “λύσουν ένα μεγάλο πρόβλημα, ένα μεγάλο δίλημμα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα