Γ.Γ. του ΑΚΕΛ: “Mελετάμε το κόστος ενδεχόμενης εξόδου από το ευρώ”

Γ.Γ. του ΑΚΕΛ: “Mελετάμε το κόστος ενδεχόμενης εξόδου από το ευρώ”

Τι δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ σχετικά με την παραμονή ή όχι της Κύπρου στο ενιαίο νόμισμα (Vids)

Θέμα εξέτασης για έξοδο της Κύπρου από το ευρώ έθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, μιλώντας στην εκπομπή “24Ωρες”.

Ο Άντρος Κυπριανού, υποστήριξε ότι εδώ και αρκετό καιρό του τίθεται το ερώτημα αν θα πρέπει να μείνει η Κύπρος ή όχι, στο ευρώ.

Ο κ. Κυπριανού ζήτησε ξεκάθαρα να γίνει μελέτη τόσο για το τι αποτελέσματα είχε η είσοδος της χώρας στο ευρώ όσο και για τι θα επιφέρει μια έξοδο από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Ο κ. Κυπριανού, αφού υπενθύμισε ότι το ΑΚΕΛ είχε επιφυλάξεις για την είσοδο της Κύπρου στην Ε.Ε. και κατ επέκταση και στην ζώνη του ευρώ, διερωτήθηκε κατά πόσον, “σε περίπτωση που η τρόικα επιμένει σε πολύ επώδυνα μέτρα για να παραμείνει η Κύπρος στην ζώνη του ευρώ, θα πρέπει να πούμε ότι δεν θα φύγουμε από τη ζώνη του ευρώ”.

Η στρατηγική της εξόδου από την ευρωζώνη θα μπορούσε να εξεταστεί στην περίπτωση που η λιτότητα γίνεται αφόρητη, σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Στο Bloomberg η δήλωση “Βόμβα”

Εν τω μεταξύ, ο ανταποκριτής του Bloomberg στην Κύπρο, αναφέρθηκε με τηλεγράφημα στα όσα είπε ο Άντρος Κυπριανού στο 24h.com.cy. Στο ρεπορτάζ του αναπαράγει τις δηλώσεις του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, σημειώνοντας ότι η Κύπρος έγινε η πέμπτη κατά σειρά χώρα που ζήτησε οικονομική βοήθεια.

Πηγή: 24h.com.cy

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα