Σε εξαμηνιαία βάση η μεταμνημονιακή επιτήρηση του ΔΝΤ

Σε εξαμηνιαία βάση η μεταμνημονιακή επιτήρηση του ΔΝΤ

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μίλησε για τον ρόλο του Ταμείου στη μετά τα μνημόνια εποχή.

Με εξαμηνιαίες αξιολογήσεις θα παρακολουθεί την επίτευξη στόχων για την Ελλάδα το ΔΝΤ σε συντονισμό με τους Ευρωπαίους δανειστές.

Αυτό τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Τζέρυ Ράις αναφερόμενος στον ρόλο του Ταμείου στην μετά τα μνημόνια εποχή.

 Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση για την εμπλοκή του Ταμείου ο κ. Ράις είπε ότι θα είναι παρόμοια με αυτή που υπάρχει σε άλλες χώρες που είχαν πρόγραμμα δηλαδή σε εξαμηνιαία βάση . Υπάρχει η «μετά πρόγραμμα παρακολούθηση» που είναι η δική μας «ενισχυμένη εποπτεία», είπε , συμπληρώνοντας ότι θα συντονίσουμε τη δική μας επιτήρηση με αυτή των ευρωπαίων εταίρων.

Καθώς δουλεύουμε τόσο στενά με τους εταίρους στην Ευρώπη έχει νόημα να συντονίσουμε τη δράση μας με αυτούς. Για εμάς είναι μια πολύ φυσιολογική κατάσταση να έχουμε μετά από ένα πρόγραμμα την παρακολούθηση μιας χώρας», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την έκδοση της έκθεσης για την αξιολόγηση με βάση το άρθρο IV είπε ότι το ΔΣ του Ταμείου θα συνεδριάσει στις 27 του μήνα για να συζητήσει την έκθεση ενώ η δημοσίευση θα ακολουθήσει ορισμένες ημέρες αργότερα, Παραδέχθηκε μάλιστα ότι το πλέον ενδιαφέρον κομμάτι θα είναι αυτό της ανάλυσης βιωσιμότητας χρέους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα