Σε δημόσια διαβούλευση το νέο υπερ-πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων

Σε δημόσια διαβούλευση το νέο υπερ-πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων

Ποιες οι νέες σχολές και τμήματα που ιδρύονται μετά τη συγχώνευση/συνέργεια του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν.

Σε δημόσια διαβούλευση έως και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου (ώρα 9:00), τέθηκε το Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Παιδείας για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Στο νέο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ιδρύονται από 1η Οκτωβρίου 2018, οι σχολές Περιβάλλοντος, με έδρα τη Ζάκυνθο και η σχολή Οικονομικών Επιστημών, με έδρα την Κέρκυρα. Η έναρξη λειτουργίας του ακαδημαϊκού έτους των νέων σχολών θα γίνει το έτος 2019-2020.

Στο ίδρυμα θα λειτουργήσουν την ίδια χρονιά και για πρώτη φορά στα ελληνικά πανεπιστημιακά χρονικά, τα τμήματα Εθνομουσικολογίας, με έδρα του Ληξούρι, το τμήμα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής, με έδρα του Αργοστόλι, το τμήμα Περιβάλλοντος με έδρα τη Ζάκυνθο, το τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης, με έδρα τη Λευκάδα, το Τουρισμού με έδρα την Κέρκυρα και τέλος, το τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, με έδρα το Αργοστόλι.

Η δε συγκρότηση και ανάδειξη των οργάνων διοίκησης των σχολών, θα έχουν ολοκληρωθεί έως και τις 31/1/2019.

Στο μήνυμα του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε για την εν λόγω συνέργεια: «Για το εν λόγω εγχείρημα, συγκροτήθηκε από το υπουργείο, Επιτροπή στην οποία μετείχαν ακαδημαϊκοί εγνωσμένου κύρους και εκπρόσωποι των διοικήσεων των δύο ιδρυμάτων. Ύστερα από συστηματικές συνεδριάσεις και διεξοδικές συζητήσεις καταρτίσθηκε και παραδόθηκε στο υπουργείο πόρισμα, το οποίο και αποτέλεσε τη βάση για τη σύνταξη του νομοσχεδίου. Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σας καλεί να συμμετέχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις σχετικές ρυθμίσεις».

https://www.news247.gr/download/1704//982000/ioniopanepistimio.pdf

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα