Αντιδράσεις για Καμμένο από κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Αντιδράσεις για Καμμένο από κυβέρνηση και αντιπολίτευση
Συνέντευξη τύπου του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018. Eurokinissi

Με συνοπτικές διαδικασίες απορρίπτουν κυβερνητικά στελέχη και κόμματα της αντιπολίτευσης τις "ιδέες" Καμμένου περί κύρωσης της συμφωνίας για το Σκοπιανό - μόνο - μέσω δημοψηφίσματος, εκλογών ή αυξημένης πλειοψηφίας (180) στη Βουλή.

Μέσα σε μία ώρα ήρθαν τα “όχι” στην τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας για κύρωση της συμφωνίας σχετικά με την επίλυση του Σκοπιανού στη βάση του ονόματος “Βόρεια Μακεδονία”, μέσω αυξημένης πλειοψηφίας (180) στη Βουλή – με τον Πάνο Καμμένο να δηλώνει ότι διαφορετικά πρέπει να γίνουν εκλογές ή δημοψήφισμα.

Βίτσας: Δεν χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία – δεν κάνεις δημοψήφισμα για όνομα άλλης χώρας

Αντίθετος με την διενέργια δημοψηφίσματος για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων η την ψήφιση από την βουλή με αυξημένη πλειοψηφία , όπως ζήτησε ο Πάνος Καμμενος , είναι ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολίτικης Δημήτρης Βίτσας που μίλησε στο ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 247 και στην πρωινή εκπομπή “Βρε Κάλως τους” με τον Αντώνη Φουρλη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Ο κ. Βίτσας αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργου Άμυνας κ. Καμμένου τόνισε:

“Οπως κυρώνονται όλες οι συμφωνίες έτσι θα κυρωθεί και αυτη. Εγω δεν έχω την άποψη ότι χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία δεν είναι από τις περιπτώσεις που προβλέπει το σύνταγμα. Θεωρώ ότι με απλή πλειοψηφία όπως κυρώνονται όλες οι πλειοψηφίες έτσι θα πρέπει να κυρωθεί και αυτη”.

Ακόμη ο κ. Βίτσας επεσήμανε πως σε καμια περίπτωση η πρόσκληση στο ΝΑΤΟ δεν δημιουργεί τετελεσμένο.

“Δεν έχει συμβεί πότε και αυτή η διαδικασία είναι μια καινούργια διαδικασία όμως είναι σαφώς προσδιορισμένη . Η πόρτα ανοίγει και κλείνει.”

Το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή ένωση στέλνουν αυτη την στιγμή μια πρόσκληση. Να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαδικασίες . Στην συμφωνία- και πρέπει να το αναφέρει αυτό το ΝΑΤΟ είναι ξεκάθαρο – λέει ότι η ένταξη θα ολοκληρωθεί όταν θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Αν από την πλευρά της ΦΥΡΟΜ σταματήσουν αυτές οι διαδικασιες – με βάση το κείμενο που έχει υπογράφει- προβλέπεται ότι όλη η διαδικασία πηγαίνει πίσω.”

Βαρβιτσιώτης: Χορτάσαμε λαϊκισμό και θεατρινισμούς από τον Καμμένο

“Με τον λαϊκισμό του κυρίου Καμμένου και με τα ψέματά του νομίζω έχουν χορτάσει όλοι. Ο κύριος Καμμένος είχε μία ευκαιρία να μη δώσει στον κύριο Κοτζιά την ευκαιρία να υποιγράψει αυτή τη συμφωνία. Κατάλαβε εκ των υστέρων ότι αυτό τον οδηγεί οριστικά στην πολιτικη έξοδο και τώρα προσπαθεί να τα γυρίσει. Με θεατρινισμούς του τύπου “δεν πάω στο υπουργικό συμβούλιο” αλλά την ίδια στιγμή χρησιμοποιώ τα πρωθυπουργικά αεροπλάνα για να πηγαίνω παντού και βεβαίως θα πάω στο ΝΑΤΟ να προσκαλέσω τη ‘Βόρεια Μακεδονια’ να μπει στο ΝΑΤΟ, αλλά μετά δεν θα κυρώσω την συμφωνία…” τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης μεταναστευτικής πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη του στο Ραδιόφωνο 24/7, στην εκπομπή “βρε καλώς τους” με τους Αντώνη Φουρλή και Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα