Δεν φαντάζεσαι ποιος έφτιαξε το επικό meme για τον ‘ΠΑΣΟΚικό αστακό’ του Λάνθιμου

Δεν φαντάζεσαι ποιος έφτιαξε το επικό meme για τον ‘ΠΑΣΟΚικό αστακό’ του Λάνθιμου

Ο "Αστακός" του Λάνθιμου που μπήκε στις φετινές υποψηφιότητες για βραβείο Όσκαρ, απασχόλησε το ελληνικό διαδίκτυο φτάνοντας μέχρι και σε βαθύτατους ΠΑΣΟΚικούς θύλακες (Pics)

Χθες, Τρίτη, με μεγάλη μας χαρά μάθαμε πως η ταινία “Αστακός” του “δικού μας” Γιώργου Λάνθιμου, πάει στα φετινά βραβεία Όσκαρ ως υποψήφια για πρωτότυπο σενάριο.

Ο Αστακός (διεθνής τίτλος: The Lobster) είναι μία κωμική-δραματική ταινία του 2015, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου και σε σενάριο του ίδιου και του Ευθύμη Φιλίππου. Πρωταγωνιστεί ο Κόλιν Φάρελ. Η ταινία είναι ελληνικής, ιρλανδικής, ολλανδικής, γαλλικής και βρετανικής παραγωγής. Κέρδισε το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών του 2015.

Η μεγάλη επιτυχία του Έλληνα σκηνοθέτη, όπως ήταν αναμενόμενο σχολιάστηκε αμέσως στα social media, ενώ δεν άργησε και ο… σχολιασμός παλαιο-ΠΑΣΟΚικού χαρακτήρα που ταιριάζει με όλα.

Η σελίδα Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο που τάραξε τα νερά για ακόμη μια φορά, με το ντοκουμέντο του Ευάγγελου Γιαννόπουλου από τα Σόδομα, δημοσίευσε ένα meme για να σχολιάσει με τον δικό της τρόπο την ελληνική, οσκαρική υποψηφιότητα. Το μήνυμα λιτό. “Αστακός με ΠΑΣΟΚ” έναντι “Αστακού (κινηματογραφικού) με… ΣΥΡΙΖΑ”.

Το ζήτημα όμως είναι, πως ο δημιουργός, ο εγκέφαλος πίσω από το εν λόγω meme, ήταν ο Θανάσης Χειμωνάς, ο οποίος έκανε το σχόλιο του κάτω από την facebook-ική ανάρτηση για να δοθούν τα σωστά credits, να αναφερθεί δηλαδή ως πηγή αναφοράς.

Μάλιστα, έκανε και το ανάλογο χιούμορ, γράφοντας “μπας και δω καμιά ψήφο στις εκλογές”, αναγνωρίζοντας τη δυναμική του fan page που έχει ξεπεράσει σε likes την αντίστοιχη σελίδα του κανονικού, κοινοβουλευτικού ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται πως ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς, είναι Γραμματέας της Επιτροπής Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ (του κανονικού, όχι του Παλιού, του Ορθόδοξου).

 

Το εμπνευσμένο meme που έγινε viral στο ελληνικό διαδίκτυο:

Το σχόλιο του Θανάση Χειμωνά κάτω από την ανάρτηση της σελίδας του Παλιού ΠΑΣΟΚ:

Και η αποκατάσταση των πραγμάτων:

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα