Γκιόκας: Ακόμη περιμένουμε απάντηση από την ΕΕ για τη στάση της απέναντι στην Τουρκία

Γκιόκας: Ακόμη περιμένουμε απάντηση από την ΕΕ για τη στάση της απέναντι στην Τουρκία
Ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής αφιερωμένη στην ημέρα μνήμης και τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Το πλοίο που διεμβόλισαν οι Τούρκοι ανήκει στην ευρωπαϊκή ακτοφυλακή, για αυτό το ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωβουλή, πλην όμως η ΕΕ δεν έχει απαντήσει, επισήμανε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος

“Το πλοίο το οποίο διεμβολίστηκε προχθές (σ. σ 14 Φεβρουαρίου) στην ουσία ανήκει στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ακτοφυλακής και καταθέσαμε ως ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ κατεπείγουσα ερώτηση στην εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής, κ. Μογκερίνι, τι στάση θα κρατήσει η ΕΕ. Ακόμα περιμένουμε την απάντηση” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας.

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι “η κυβέρνηση έχει σοβαρή ευθύνη για το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα και μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, δημιούργησε ένα κλίμα εφησυχασμού και έχει ορίσει ως εγγυητή της ασφάλειας και της σταθερότητας στο Αιγαίο το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Όσον αφορά στη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ότι η αντίδραση της Ελλάδας σε επόμενη τουρκική πρόκληση δεν θα είναι ειρηνική, ο κ. Γκίοκας σημείωσε ότι δεν θα μπορούσε να πει κάτι άλλο ο κ. Κοτζιάς, ενώ έχουν προηγηθεί όλα όσα έχουν προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες.

Πρόσθεσε, εν κατακλείδι, ότι “μιλάμε για μια κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας το τελευταίο διάστημα. Είναι μια συνειδητή στρατηγική που ακολουθεί η Τουρκία, όχι μόνο απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες της περιοχής. Μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία διαθέτει στρατούς κατοχής σε τρεις χώρες: στο Ιράκ, στη Συρία και στην Κύπρο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα