Η επόμενη μέρα της συμφωνίας για το χρέος και το Σκοπιανό στη συνάντηση Τσίπρα – Μέι

Η επόμενη μέρα της συμφωνίας για το χρέος και το Σκοπιανό στη συνάντηση Τσίπρα – Μέι
Η επόμενη μέρα της συμφωνίας για το χρέος και το Σκοπιανό στη συνάντηση Τσίπρα - Μέι AP

Σε εξαιρετικά σημαντική περίοδο για την Ελλάδα η συνάντηση με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα. Συγχαρητήρια Μέι για τις συμφωνίες στο Eurogroup και το ονοματολογικό

Ιστορική χαρακτήρισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Λονδίνο, δίνοντας συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωθυπουργό για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup και τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Ειδικότερα, στον διάλογο που είχαν κατά την έναρξη της συνάντηση τους στην Downing Street 10, η κ. Μέι αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. Έκανε ιδιαίτερη μνεία και στο ζήτημα του μεταναστευτικού, το οποίο πρέπει να συζητηθεί, ένα ζήτημα που έχει διαχειριστεί η Ελλάδα, ενώ αναγνώρισε την πίεση που έχει δεχτεί η χώρα μας.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η επίσκεψη του γίνεται σε μια εξαιρετικά σημαντική περίοδο για την Ελλάδα λόγω του τέλους του προγράμματος που επισφραγίστηκε με την απόφαση του Eurogroup. Υπογράμμισε το ρόλο που διαδραματίζει η Βρετανία ως παγκόσμια οικονομική δύναμη, για να σημειώσει ότι τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει οι δύο χώρες πρέπει να ενισχύσουν τους οικονομικούς δεσμούς τους, αλλά και σε όλα τα επίπεδα.

Αναφέρθηκε επιπλέον και στη συνεργασία στον αμυντικό τομέα. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε και διαχειρίστηκε μεγάλες προκλήσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόκληση που αντιμετωπίζει η Βρετανία μετά την απόφαση του λαού της για Brexit.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα