news 24/7

ΤΣΙΠΡΑΣ

Στιγμιότυπο από την ομιλία Αλ. Τσίπρας στην 84η ΔΕΘ

Ανοιχτό κάλεσμα Τσίπρα για μία προοδευτική Ελλάδα

Το σχέδιό του για την επόμενη μέρα παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του στη ΔΕΘ, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση για οικονομία, εργασιακά, συμπεριφορά απέναντι στους θεσμούς και συμφωνία των Πρεσπών. Προσκλητήριο από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για έναν ισχυρό δημοκρατικό και προοδευτικό πόλο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Πέτσας: Ο Τσίπρας επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη "έτσι, χωρίς πρόγραμμα"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόταν μόνο στο εσωκομματικό του ακροατήριο, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: “Ο κ. Τσίπρας λέει ‘είμαστε εδώ’. Οι Έλληνες όμως είναι ήδη αλλού”.

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ

Το "είμαστε εδώ" του Τσίπρα και το κάλεσμα για αγώνα κατά της συντήρησης

Τους τέσσερις βασικούς άξονες του προοδευτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της ομιλίας του στην 84η ΔΕΘ. Απηύθυνε ευρύ προσκλητήριο για έναν ισχυρό δημοκρατικό και προοδευτικό πόλο, ασκώντας σκληρή κριτική στη ΝΔ για οικονομία, εργασιακά και Συμφωνία των Πρεσπών.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο βήμα της 84ης ΔΕΘ

Τσίπρας για Πρέσπες: Εντυπωσιακή η κυβίστηση της ΝΔ - "Θα τιμήσουν τώρα την κατά τα άλλα προδοτική συμφωνία"

Ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο υπερασπίστηκε την αξία της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά πέρασε και στην επίθεση κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για υποκρισία και δημαγωγία.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της 84ης ΔΕΘ

Τσίπρας για μετρό Θεσσαλονίκης: Από το "και αρχαία και μετρό", περνάμε στο αδιέξοδο "ούτε αρχαία ούτε μετρό"

Σε κατά μέτωπο επίθεση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική για το θέμα του Μετρό της Θεσσαλονίκης προχώρησε από το βήμα της ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας.

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ

LIVE Τσίπρας: Είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε μαζί με το λαό

Το πρώτο στίγμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική ήττα της 7ης Ιουλίου, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της 84ης ΔΕΘ. Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό μέσω της Live Blogging πλατφόρμας του News 24/7.

Προοδευτικό πρόγραμμα για μια νέα πλειοψηφία προτείνει από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας

Προοδευτικό πρόγραμμα για μια νέα πλειοψηφία προτείνει από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας

Προσκλητήριο για διεύρυνση και μαζικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σφοδρή κριτική στην Κυβέρνηση ότι με την πολιτική που ακολουθεί επιστρέφει στο μοντέλο που μας οδήγησε στην κρίση.

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γιάννη Μπουτάρη.

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Επιστρέψαμε στην κανονικότητα της διαπλοκής

Η ΝΔ κάνει ένα πολύ σημαντικό δώρο στο νέο εθνικό εργολάβο, ο οποίος από τη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του μετρό, θα κερδίσει εκατομμύρια ευρώ στην πλάτη των Ελλήνων πολιτών, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τι απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συλλαλητήριο ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών από παμμακεδονικές οργανώσεις

Μακεδονομάχοι με διαφορά καρέκλας

Ο πολιτικός κυνισμός με τον οποίο αντιμετώπισε το Μακεδονικό η ΝΔ προεκλογικά, είχε γίνει αντιληπτός από νωρίς. Μόνο αυτοί που έτρεχαν στις πλατείες ντυμένοι πολέμαρχοι, έπεσαν μετεκλογικά από τα σύννεφα

Στιγμιότυπο από την περσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

"Ο Μητσοτάκης εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες που δημιουργήσαμε για να διευκολύνει τους φίλους του"

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που παράλληλα θα επιδιώξει να δώσει το “σύγχρονο προοδευτικό αριστερό στίγμα” του κόμματός του, μετά την εκλογική ήττα. Ποιους θα συναντήσει, γιατί θα περάσει στην αντεπίθεση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με την διοικητική επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019.

Αλ. Τσίπρας: Σημαντικές δυνατότητες αλλά και δυσκολίες για την ελληνική οικονομία

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιώντας συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς. "Καταφέραμε να φέρουμε μια θετική εικόνα στην οικονομία" είπε μεταξύ άλλων.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Γιατί -και σε ποιους- προκαλεί ανησυχία η φράση Βενιζέλου πως “όλα είναι στη ζωή ενδεχόμενα”

Με κινούμενη άμμο μοιάζει ο χώρος της κεντροαριστεράς, καθώς ουδείς μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις. Πολλά σχόλια και για δυο αναρτήσεις του Γιώργου Φλωρίδη με κριτική στην κυβέρνηση, σε μια εκ των οποίων έκανε like και η Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας στο CNBC: Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να διαπραγματευθεί για κάτι που πετύχαμε χωρίς συνεννοήσεις

"Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης, αν και θέλει να δείχνει ότι είναι φιλοευρωπαίος, υιοθέτει βαθιά συντηρητικές θέσεις. Συνεργάστηκε με τους πιο ακραίους δεξιούς για να μπλοκάρουν τη συμφωνία" σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξή του.

Αλέξης Τσίπρας

Το νέο ταξίδι στην Ιταλία, το φλερτ με τους σοσιαλιστές και η πρόκληση της διεθνούς παρουσίας

“Προοδευτικές λύσεις απέναντι στις προκλήσεις” είναι το δόγμα που προωθεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως “ο κίνδυνος για την Ευρώπη δεν είναι από τα αριστερά, αλλά από τη δεξιά”.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Γιατί ο Μητσοτάκης δεν θέλει Εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο του ‘15

Το Μαξίμου εκτιμά ότι δεν θα βγει τίποτα και μάλλον θα εκτεθούν και πολλά “γαλάζια” στελέχη για την περίοδο εκείνη, ενώ δεν θέλει να μπει και σε αντιπαράθεση με τη Φώφη Γεννηματά που ζητά Εξεταστική από το 2000 και μετά, ώστε να ερευνηθεί και η περίοδος του Κώστα Καραμανλή. Κερδίζει, πάντως, έδαφος η σύσταση Προκαταρκτικής για τη Novartis. Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ για τη “μια και μόνη Εξεταστική που θα αφορά την περίοδο Βαρουφάκη”.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Μετά το Συνέδριο θα ανακοινώσει την απόφασή του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Μητσοτάκης

Γιατί θέλει να αποφύγει τις αντιδράσεις κάποιων στελεχών- πρωτίστως του Αντώνη Σαμαρά- όπως επιμένουν οι πληροφορίες. Ανοιχτή, πάντως, η πόρτα που άφησε ο πρωθυπουργός για μια νέα θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου.

Τσίπρας από Ιταλία: Ευρωπαϊκό μέτωπο από την αριστερά μέχρι το προοδευτικό Κέντρο για γενναίες ευρωπαϊκές λύσεις

Τσίπρας από Ιταλία: Ευρωπαϊκό μέτωπο από την αριστερά μέχρι το προοδευτικό Κέντρο για γενναίες ευρωπαϊκές λύσεις

"Η Ευρώπη σήμερα, όπως και η Ελλάδα τα περασμένα χρόνια, βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα μεταξύ εθνικιστικών πολιτικών και την παθητική αποδοχή νεοφιλελεύθερων πολιτικών" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Σε παρέμβασή του ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ τόνισε πως "ο κ. Τσίπρας έχει απόλυτο δίκιο ότι η ΕΕ δεν έχει μάθει από τα λάθη της". Η κα Κλίντον συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση.

Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: Η κυβέρνηση τρώει από τα έτοιμα

Μιλώντας για τα εργασιακά, σχολίασε ότι "πρώτο μέλημα της κυβέρνησης ήταν να ικανοποιήσουν τα πάγια αιτήματα του ΣΕΒ και του ΔΝΤ για κατάργηση του αιτιολογημένου των απολύσεων με τροπολογίες τελευταίας στιγμής, ανοίγοντας τον δρόμο στην επαναφορά της εργασιακής ζούγκλας των μνημονίων".

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Ιταλία: Οι επαφές του και τι θα πει στην παρέμβασή του στο Τσερνόμπιο

Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να αναφερθεί στους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, στο προσφυγικό και στις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες

Το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ τη νέα περίοδο δίνει με παρέμβασή του ο Αλέξης Τσίπρας

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην “Εφημερίδα των Συντακτών” αύριο, λίγο πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέμβει στη ΔΕΘ. Συνεχίζονται οι συσκέψεις στην Κουμουνδούρου για την επίσκεψη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση, εντείνεται η αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση.

Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Κόμο με Χίλαρι, Πρόντι, Σεντένο

Με ποιους θα βρεθεί στο ίδιο τραπέζι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ιταλία, στο ξενοδοχείο Villa d’ Este. Θετικά φαίνεται να αντιμετωπίζει η ηγεσία το ΕΣΚ ο Αλέξης Τσίπρας να συμμετέχει ως παρατηρητής στις εργασίες του, παρότι δεν πλέον πρωθυπουργός

Φωτογραφία αρχείου.

Τσίπρας: Αφελής πρωτοβουλία Μητσοτάκη για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία αν ο πρωθυπουργός ζητήσει από το Βρετανικό Μουσείο την επιστροφή των γλυπτών "θα έχει τη στήριξη όλων μας". Η απάντηση των κυβερνητικών πηγών.

Έξι ουρανοξύστες έρχονται στο Ελληνικό

Έξι ουρανοξύστες έρχονται στο Ελληνικό

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μίλησε μεταξύ άλλων για τη ΔΕΗ, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, την COSCO, και την εταιρεία Eldorado Gold, ενώ ανέφερε επίσης ότι τον Οκτώβρη θα ταξιδέψει επίσημα στην Κίνα, με σκοπό την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας -Κίνας.

Ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζεται για να δώσει το στίγμα του στη ΔΕΘ

Συσκέψεις από σήμερα με το οικονομικό του επιτελείο και τετ α τετ με τους τομεάρχες. Πού επικεντρώνει η αξιωματική αντιπολίτευση την κριτική της στην κυβέρνηση. Γιατί θεωρεί πως είναι άστοχες οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για τον δανεισμό των μαρμάρων.

Ο Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας για ΕΥΠ: Η κυβέρνηση αναβιώνει το κράτος της Δεξιάς

Για μετατροπή της ΕΥΠ σε ΚΥΠ κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την τροπολογία για τα προσόντα του διοικητή της ΕΥΠ. Υποστηρίζει ότι κάποια ισχυρή δέσμευση θα έχει με τον Κοντολέοντα ο Μητσοτάκης και στέκεται στις αρμοδιότητες που δίνει στο διοικητή της ΕΥΠ η τροπολογία.

Γιάννης Ραγκούσης

Ερώτηση Ραγκούση σε Μητσοτάκη: Ο νέος επικεφαλής της ΕΥΠ έχει αναγνωρισμένο πτυχίο όπως απαιτείται;

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για παράνομο διορισμό του του νέου Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), κ. Παναγιώτη Κοντολέοντος.

Το Νόμπελ Ειρήνης, ο Τσίπρας, ο Ζάεφ και η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Το Νόμπελ Ειρήνης, ο Τσίπρας, ο Ζάεφ και η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Η νεαρή Σουηδέζα ακτιβίστρια προβάλλει αυτή τη στιγμή ως το μεγάλο φαβορί, ωστόσο οι Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ έχουν τις δικές τους πιθανότητες για την επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου

Σφοδρή σύγκρουση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ για τη …μη εκλογή Τσίπρα από τη βάση!

"Ο κ. Τσίπρας προτιμά να παραμένει κολλημένος 'με τους λίγους' στην καρέκλα, παρά να εκτεθεί στην κρίση των πολλών" αναφέρει η Νέα Δημοκρατία. "Ο κ. Μητσοτάκης για να γίνει αρχηγός της ΝΔ χρειάστηκε να συνωμοτήσει με τον κ. Σαμαρά ώστε να οδηγήσει την πρώτη ψηφοφορία σε φιάσκο και να αποτρέψει την βέβαιη τότε εκλογή του κ. Μεϊμαράκη" απαντά η Κουμουνδούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου

Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς

Επιβεβαιώνονται οι αλλαγές στη συνάντηση σήμερα του Αλέξη Τσίπρα με το Συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας. Πώς ο Τσίπρας “κέρδισε όλο το χαρτί” στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος

"Οικοδόμηση του νέου ΣΥΡΙΖΑ" αναγγέλλει ο Τσίπρας - Τα έξι βήματα για τον μετασχηματισμό

"Δεν χρειάζομαι καμία εκλογή για να αποκτήσω κύρος ηγεσίας" διαμηνύει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κόβοντας τη συζήτηση για την εκλογή από τη βάση. Σημαντικότατο βήμα η ενιαιοποίηση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ με τα όργανα της Προοδευτικής Συμμαχίας. Στήριξη του Πάνου Σκουρλέτη.

Αλέξης Τσίπρας

Ο Τσίπρας "παίρνει πάνω του" τον μετασχηματισμό του κόμματος

"Πάμε όλοι μαζί" το μήνυμα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, που φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει στις αλλαγές που κρίνει απαραίτητες, ενώ ξεκινά κύκλο περιοδειών στη χώρα. Το ερώτημα είναι αν θα πέσουν οι τόνοι ή εάν οι διαφορετικές απόψεις θα εκφραστούν κατά τη διάρκεια της κρίσιμης σημερινής συνεδρίασης