ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας (Αθήνα, 28 Ιουλίου 1974) είναι ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α) και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έχει διατελέσει πρωθυπουργός της Ελλάδας (2015-2019). Είναι απόφοιτος τους Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Πολεοδομία-Χωροταξία. Είχε έντονη παρουσία τον πολιτικό σκηνικό, αφού από νεαρή ηλικία ο Αλέξης Τσίπρας πρωταγωνίστησε σε μαθητικά και φοιτητικά κινήματα. Έχει υπογράψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης με την Περιστέρα Μπαζιάνα, με την οποία έχει αποκτήσει 2 γιους.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η "κομμένη" φωτογραφία του με τον Λιγνάδη και η απάντηση της Κονιόρδου

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η "κομμένη" φωτογραφία του με τον Λιγνάδη και η απάντηση της Κονιόρδου

Άγρια κόντρα στη Βουλή με την παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη στην Επίδαυρο να έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Οι κατηγορίες για σταλινισμό και η απάντηση της πρώην υπουργού Πολιτισμού για τη συμμετοχή της στους "Πέρσες".

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση, κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου  Μητσοτάκη, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου

Τσίπρας: "Η βαριά σκιά της Λίνας Μενδώνη είναι πάνω σας κύριε Μητσοτάκη"

Πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένος ο πρωθυπουργός, αφού ταυτίστηκε με τους χειρισμούς συγκάλυψης της υπουργού Πολιτισμού στο σκάνδαλο Λιγνάδη, είπε στην Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπόθεση Λιγνάδη: Μάχη στη Βουλή - LIVE EIKONA

Υπόθεση Λιγνάδη: Μάχη στη Βουλή - LIVE EIKONA

Τι τακτική θα ακολουθήσουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας. Κεντρικό πρόσωπο η Λίνα Μενδώνη. Τα σημεία τριβής που θα προκαλέσουν πολιτική σύγκρουση

FACEBOOK.COM/ETHNIKOTHEATRO

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 20 μέρες και η μία παραδοχή που εκθέτουν Μενδώνη και Μητσοτάκη

Ποιές δηλώσεις υπουργών θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ τεκμήρια για κυβερνητική προσπάθεια συγκάλυψης στην υπόθεση Λιγνάδη. Ευθύνες βαρύνουν τον πρωθυπουργό ακόμη και αν τελικά παραιτηθεί η υπουργός Πολιτισμού λέει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Τσίπρας για Λιγνάδη: "Μητσοτάκης και Μενδώνη συγκάλυψαν, η υποκρισία έχει όρια"

Τσίπρας για Λιγνάδη: "Μητσοτάκης και Μενδώνη συγκάλυψαν, η υποκρισία έχει όρια"

"Πυρά" εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Λίνας Μενδώνη, με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Αφήνει υπόνοιες οτι ενδεχομένως να υπάρχει και κύκλωμα παιδεραστίας και trafficking.

Ο Αιμίλιος Χειλάκης

Αιμίλιος Χειλάκης: "Δεν είναι θεατράνθρωποι, είναι ανασφαλείς συμπλεγματικοί που εκτονώνουν την αδυναμία τους"

"Σε ό,τι αφορά στις σεξουαλικές ορέξεις του καθενός δεν χρήζει μόνο καταγγελίας αλλά και ψυχιάτρου. Βέβαια θέλω πάντα να κρατάω το τεκμήριο της αθωότητας. Αυτή η κυβέρνηση όμως έχει πελατεία την εκκλησία, όχι το θέατρο." δήλωσε ο Αιμίλιος Χειλάκης

Ο Αλέξης Τσίπρας στη διαδικτυακή συζήτηση "Οι ηθοποιοί στον καιρό του covid-19 και του #metoo".

Αλέξης Τσίπρας: "Ο Μητσοτάκης έχει την ευθύνη της συγκάλυψης στην υπόθεση Λιγνάδη"

Ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε στην διαδικτυακή συζήτηση "Οι ηθοποιοί στον καιρό του covid-19 και του #metoo". Τι δήλωσε για την υπόθεση Λιγνάδη και το πλήγμα του χώρου λόγω πανδημίας.

Τσίπρας σε Τασούλα: Να ψηφίζουν χωρίς "διαμεσολάβηση" οι βουλευτές

Τσίπρας σε Τασούλα: Να ψηφίζουν χωρίς "διαμεσολάβηση" οι βουλευτές

Τι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις ονομαστικές ψηφοφορίες και την κοινοβουλευτική λειτουργία. Τεχνικά προβλήματα επικαλέστηκε ο Κώστας Τασουλας.

Καρέ από τον εγκλωβισμό οδηγών το 2017

Εθνική οδός: Το Μαξίμου απαντά σε Τσίπρα με βίντεο από τον εγκλωβισμό οδηγών το 2017

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Ταραντίλης έδωσε στη δημοσιότητα φωτγραφία και βίντεο από το κλείσιμο της Εθνικής Οδού επί ΣΥΡΙΖΑ το 2017, που είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν χιλιάδες οδηγοί.

Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή

Τσίπρας: Ζητά συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής για την κοινοβουλευτική λειτουργία

Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. Καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την πανδημία για να υποβαθμίσει την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης

Ταραντίλης: Χυδαίο να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά τον πόνο των θυμάτων ο κ. Τσίπρας

Σκληρή ήταν η απάντηση του Χρήστου Ταραντίλη στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την ανάρτηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για τις πρόσφατες υποθέσεις κακοποιήσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας για Λιγνάδη: "Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε δώσει εντολή κάλυψης, οφείλει να ζητήσει την παραίτηση Μενδώνη"

Ο Αλέξης Τσίπρας καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει "για ποιο λόγο η κα Μενδώνη, ενώ γνώριζε, επί 2 εβδομάδες παρείχε πλήρη κάλυψη στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού" Δημήτρη Λιγνάδη.

Βουλή: Η αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα σε 3 "μέτωπα"

Βουλή: Η αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα σε 3 "μέτωπα"

Άνοιξε η "βεντάλια" της σύγκρουσης απόψεων την Πέμπτη, στο νομοσχέδιο για την Παιδεία. Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κοντραρίστηκαν για τα πανεπιστήμια, για την δημοκρατία αλλά και την ΕΡΤ.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κατσαφάδος

Η ΝΔ κατηγορεί τον Τσίπρα για "χονδροειδή ψέματα" κατά του Κατσαφάδου

Για ψέματα κατά του υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Κατσαφάδου ότι είχε στείλει στο παρελθόν τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο νοσοκομείο, κάνει λόγο η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης

Ταραντίλης για Τσίπρα: ''Αναλαμβάνει το ρίσκο να κολλήσουν οι άνθρωποι στις πορείες''

Ανευθυνότητα για την πρόσκληση του προς τους πολίτες να συμμετάσχουν σε πορείες και συγκεντρώσεις καταλογίζει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

Ο Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης έχει μολυνθεί από τον ιό της αλαζονείας

Σκληρή κριτική άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έναντι της διαχείρισης της κρίσης εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη, με ειδική αναφορά στην επίσκεψή του στην Ικαρία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: "Πρόστιμο σε 80χρονη, αλλά ο Πρωθυπουργός γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τη δημόσια υγεία"

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε το πρόστιμο 300 ευρώ που επιβλήθηκε σε 80χρονη γυναίκα στη Λαμία, κάνοντας λόγο για μέτρα που "όταν είναι άδικα και δεν ισχύουν για όλους, τότε αυτό που δικαίως κυριαρχεί στους πολίτες είναι η οργή".

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Ταραντίλης για Ικαρία: Δεν ήταν γλέντι, ήταν πρόχειρο γεύμα - Ο ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει πορείες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στον Αλ. Τσίπρα για το γεύμα με περισσότερα από 50 άτομα παρουσία Μητσοτάκη στην Ικαρία. Διαβεβαίωσε πάντως ότι στο μέλλον θα αποφευχθεί “εσφαλμένη εικόνα”

Ο Αλέξης Τσίπρας

Tσίπρας: Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για τις εστίες μετάδοσης σε ΜΜΜ, σχολεία, εργασιακούς χώρους

Νέα σφοδρή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση για την "ασυνάρτητη και χαώδη διαχείριση της πανδημίας– Χαρακτηρίζει "συνταγή αποτυχίας" την πολιτική του ακορντεόν.

Τηλεδιάσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ β Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ. 
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ)

Τσίπρας: ''Αν έχεις 10.000 μόρια δε θα γίνεσαι μηχανικός, αν έχεις 10.000 ευρώ για ένα ψευτοπτυχίο θα γίνεσαι''

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «η κυβέρνηση προχώρησε σε μια απαράδεκτη, πρωτοφανή ενέργεια εξίσωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων με αποφοίτους τριετών κολεγίων αμφίβολης ποιότητας».