Κομισιόν: Η Ευρώπη να βοηθήσει το νότο στο προσφυγικό

Κομισιόν: Η Ευρώπη να βοηθήσει το νότο στο προσφυγικό
Στιγμιότυπο από την διαδικασία προκαταγραφής προσφύγων και μεταναστών στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ελληνικού την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016. Η διαδικασία που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από την υπηρεσία Ασύλου σε συνεργασία με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου EASO, έχει ως στόχο την χαρτογράφηση του πληθυσμού των μεταναστών και των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Ολόκληρη η ΕΕ πρέπει να βοηθήσει τις χώρες υποδοχής μεταναστών, σύμφωνα με τον Επίτροπο Έτινγκερ

Όλες οι χώρες της ΕΕ πρέπει να βοηθήσουν τους νότιους γείτονές τους, όπου φτάνουν οι περισσότεροι μετανάστες, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ στους δημοσιογράφους δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή μιας μίνι συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό.

Η σύνοδος της Κυριακής θα χρησιμεύσει ως “υπενθύμιση του δρόμου προς την ευρωπαϊκή ενότητα”, τόνισε ο επίτροπος από τη Γερμανία.

“Πιστεύω ότι όλη η Ευρώπη πρέπει να δείξει αλληλεγγύη προς αυτούς που επηρεάζονται περισσότερο: τους Έλληνες, τη Μάλτα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Ιταλία και την Ισπανία, προκειμένου να ελαφρύνουν το φορτίο τους και να αποζημιώσουν και να τιμήσουν μέρος του κόστους και των προσπαθειών” που καταβάλλουν, επεσήμανε ο Έτινγκερ.

Οι δηλώσεις έρχονται λίγες μέρες πριν την έκτακτη Σύνοδο για το μεταναστευτικό, αλλά και το τελεσίγραφο των Χριστιανοκοινωνιστών στην Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με το οποίο αξιώνουν από την Γερμανίδα πολιτικό να κλείσει τα σύνορα και να επαναπροωθεί μετανάστες και πρόσφυγες σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα