Λάβρος ο Καμμένος κατά της Τουρκίας: “Συνεχίζει να δολοφονεί!”

Λάβρος ο Καμμένος κατά της Τουρκίας: “Συνεχίζει να δολοφονεί!”
Ο Πάνος Καμμένος στην Κύπρο Eurokinissi

Πολύ αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος από την Κύπρο με αφορμή τη συνέχιση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών: "Δεν αλλάζει και συνεχίζει να δολοφονεί" τόνισε χαρακτηριστικά.

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, παρευρέθηκε στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της Μάνας των Αγνοουμένων, που έγιναν από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδη και στο πλαίσιο της παρουσίας του έστειλε σαφές και αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία.

«Είναι μεγάλη η συγκίνηση να παρευρίσκομαι σε αυτή την εκδήλωση, στο μνημείο για τις μάνες των αγνοουμένων ηρώων της Τουρκικής εισβολής του 1974. Μνημείο που φτιάχτηκε με τη συνεισφορά των δύο κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου και είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής για τις μητέρες των αγνοουμένων.

Μητέρες που έχουν συνδέσει τόσο έντονα και καταλυτικά την ψυχή και τη ζωή τους, με την αποφράδα εκείνη ημέρα που τα ηρωικά τέκνα τους χάθηκαν υπερασπιζόμενοι τα όσια και ιερά της Πατρίδας. Μάνες ηρώων που κλήθηκαν να φυλάξουν Θερμοπύλες, ηρώων που η θυσία και η τεράστια προφορά τους λειτουργεί στη συλλογική μας συνείδηση ως φωνή διαρκούς μνήμης και εθνικού χρέους, έναντι των ιδίων, αλλά και έναντι της ένδοξης μακραίωνης ιστορίας μας.» δήλωσε αρχικά ο ΥΕΘΑ προσθέτοντας «Τιμούμε, λοιπόν, σήμερα τις μητέρες που προσέφεραν στην πατρίδα, στο έθνος και στον Κυπριακό Ελληνισμό, ό,τι πιο πολύτιμο είχαν, «το ίδιο το παιδί τους», την ψυχή και το αίμα τους. Τιμούμε τις μητέρες που προσέφεραν στην ελευθερία και στην ανεξαρτησία του έθνους μας.»

Ο κ . Καμμένος με αφορμή την σημερινή τελετή έστειλε ένα μήνυμα προς τους δύο Έλληνες φυλακισμένους στρατιωτικούς, ενώ επιτέθηκε στην Τουρκία. “Θέλω, μαζί με εσάς, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, να στείλουμε ένα μήνυμα στους γονείς των στρατιωτικών που βρίσκονται σήμερα φυλακισμένοι στις Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας στην Αδριανούπολη. Στέλνουμε ένα μήνυμα στους Έλληνες στρατιωτικούς να κρατήσουν ψηλά το κεφάλι, όπως το κρατούν αλλά και στους γονείς τους να κάνουν υπομονή. Η Τουρκία είναι ίδια, δεν αλλάζει, συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, συνεχίζει να δολοφονεί και να συλλαμβάνει, να κρατά ομήρους χωρίς καν να έχει αποδώσει κατηγορίες. Θα πρέπει να καταλάβει ότι απέναντί της θα έχει το σύνολο του ελεύθερου κόσμου” δήλωσε ο κ. Καμμένος ενώ τόνισε πως στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μέσα στο περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα υπάρχει μία μεγάλη πινακίδα, με το «Δεν ξεχνώ» και μία αφιέρωση στους αγνοούμενους της Κύπρου, του Κυπριακού Αγώνα.
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα