Μαξίμου κατά Γεωργιάδη: Ξαναχαράσσει διαχωριστικές γραμμές της Χούντας

Μαξίμου κατά Γεωργιάδη: Ξαναχαράσσει διαχωριστικές γραμμές της Χούντας
Pontian Association of Greece protest in Syntagma square against the statements of Minister of Education Nikos Filis who refuted the Pontic Genocide and the fact that this chapter has been removed from the high school student books of Greek history in Athens on 5 Nov. 2015 / 5 2015. Alexandros Michailidis / SOOC

Τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ αναδεικνύει η κυβέρνηση, την ώρα που ο Μητσοτάκης επιχειρεί άνοιγμα προς το κέντρο. Διαχωριστικές γραμμές σήμερα υπάρχουν, μεταξύ του χρεοκοπημένου πολιτικού κατεστημένου και όσων επιδιώκουν τη σύγκρουση με τη διαπλοκή, υποστηρίζει το Μαξίμου

Τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη περί κομμουνισμού, που έφεραν σε δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία, αναδεικνύει το Μαξίμου, θέλοντας να αποδομήσει την προσπάθεια Μητσοτάκη για άνοιγμα στο κέντρο, το οποίο διεκδιεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, οριοθετώντας τις δικές του διαχωριστικές γραμμές.

“Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να διαγράψει τις διαχωριστικές γραμμές αριστεράς – δεξιάς (πιστεύοντας ότι αυτό θα τον βοηθήσει στις μεταγραφές στελεχών από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι), ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Γεωργιάδης σπεύδει να τις ξαναχαράξει, τοποθετώντας τις, μάλιστα,  εκεί που τις έθετε η χούντα και ο Γεωργαλάς”, αναφέρει ειδικότερα το Μαξίμου σε ενημερωτικό σημείωμα.

“Διαχωριστικές γραμμές στην πολιτική υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντοτε. Και αφορούν, κάθε φορά, τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος. Σήμερα οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές είναι:

Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς που προσπαθούν να ενισχύσουν την διαπραγματευτική θέση της χώρας και σε αυτούς που προσπαθούν να την υπονομεύσουν

Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς που επιδιώκουν την έξοδο από την κρίση και σε αυτούς που επενδύουν στην όξυνσή της για να κερδίσουν πολιτικά οφέλη, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές επιπτώσεις.

Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς που επιδιώκουν να κλείσει οριστικά για την Ελλάδα ένα αμαρτωλό καθεστώς διαπλοκής που επικράτησε για δεκαετίες στην Ελλάδα και σε αυτούς που επιχειρούν με κάθε μέσον να το υπερασπιστούν και να το προστατεύουν. 

Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς που προωθούν μια αποτελεσματική και ταυτόχρονα ανθρωπιστική διαχείριση του Προσφυγικού και σε αυτούς που μιλάνε με διπλή γλώσσα, συμμαχούν ανοιχτά με τις δυνάμεις του ακροδεξιού λαϊκισμού στην Ευρώπη, και ενθαρρύνουν ευθέως ξενοφοβικές και ρατσιστικές εκδηλώσεις σε τοπικές κοινωνίες. 

Αυτές είναι οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές σήμερα. Και είναι ακριβώς οι γραμμές πάνω στις οποίες η Νέα Δημοκρατία διεξάγει απεγνωσμένη μάχη, προκειμένου να μην χαθούν τα κεκτημένα ενός πολιτικού κατεστημένου που έχει οριστικά χρεοκοπήσει”, καταλήγει το σημείωμα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος ουσιαστικά “άδειασε” τον αντιπρόεδρο του κόμματος, λέγοντας πως: “Ήταν μία λάθος δήλωση”.

Ο κ.Γεωργιάδης είχε ειδικότερα δηλώσει στον Πολίτη της Χίου: “Πάντα έλεγα ότι οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες και με έλεγαν υπερβολικό. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο. Η χώρα είναι στα πρόθυρα εκτροπής και ο Τσίπρας δεν διστάζει να κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία. Δεν τους ενδιαφέρει το καλό της χώρας παρά μόνο η παραμονή τους. Όμως κάνει ένα καλό ο Τσίπρας. Το μοναδικό καλό για την Ελλάδα. Εξευτελίζει την ιδεολογία της αριστεράς και μετά από αυτόν δεν θα τολμάει κανείς να δηλώσει αριστερός αφού θα είναι ο περίγελος της παρέας του”.

Η ΝΔ αντιμετώπισε με αμηχανία αρχικά τη δήλωση αυτή, η οποία δεν προέρχεται από ένα απλό στέλεχος, αλλά τον ένα εκ των δύο αντιπροέδρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δήλωση που έλαβε δημοσιότητα την ώρα που ο κ.Μητσοτάκης από την Ελευσίνα υποστήριζε ότι «δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς, αλλά αλήθειας και λαϊκισμού» και ενώ μία ημέρα νωρίτερα από τη Γλυφάδα είχε ορίσει ως στόχο της ΝΔ τους δυσαρεστημένους του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και ενώ, βασική γραμμή της αντιπολιτευτικής στρατηγικής της ΝΔ είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ διχάζουν την κοινωνία.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα