Σε ποια νησιά θα… σαλπάρουν φέτος οι Έλληνες για το Πάσχα

Σε ποια νησιά θα… σαλπάρουν φέτος οι Έλληνες για το Πάσχα
Εκδρομείς του Πάσχα στο λιμάνι του Πειραία Eurokinissi

Χανιά, Σαντορίνη, Ρόδος, Τήνος και Νάξος βρίσκονται στην κορυφή της προτεραιότητας για τους Έλληνες που θα ταξιδέψουν με πλοίο

Με κάθε μέσο, με αεροπλάνο, με πλοίο, με τρένο και με λεωφορείο, οι Έλληνες πρόκειται να… αποδράσουν και φέτος το Πάσχα, σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό, αναλόγως των οικονομικών τους.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της travelplanet24, για την πασχαλινή περίοδο από 4 έως 10 Απριλίου 2018, στις ακτοπλοϊκές κρατήσεις, πρώτη επιλογή στις προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών είναι τα Χανιά, ενώ ακολουθούν κατά σειρά η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Τήνος και η Νάξος.

Με το ακτοπλοϊκό εισιτήριο να αγγίζει κατά μέσο όρο τα €34,5/άτομο, η μέση τιμή ανά κράτηση διαμορφώθηκε στα €209, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 4 μέλη μιας οικογένειας.

Το ποσοστό των ενηλίκων έφτασε το 85% και τα παιδιά μόλις ένα 15%. Καταλήγοντας, το 42,8% των ταξιδιωτών προτίμησε να παραλάβει τα εισιτήριά του από το λιμάνι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η αναλογία εκείνων που επέλεξαν να ταξιδέψουν με το όχημά τους σε σχέση με τους εκείνους που θα ταξιδέψουν χωρίς αυτό ήταν 50%-50%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα