Σύγχρονοι σκλάβοι στην Ηλεία

Σύγχρονοι σκλάβοι στην Ηλεία

Δύο αλλοδαποί και ένας Έλληνας συνελήφθησαν την Παρασκευή στην Ηλεία για εμπορία ανθρώπων αλλά και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Αιχμάλωτοι εργάτες σε άθλιες συνθήκες. Άλλοι δύο αλλοδαποί αναζητούνται (pics)

Απάνθρωπο δουλεμπόριο με θύματα Ρουμάνους εργάτες αποκαλύφθηκε στην Ηλεία, ύστερα από αιφνιδιαστική επιχείρηση του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, στην περιοχή Κουρτέσι του Νομού Ηλείας

Το μεσημέρι της Παρασκευής συνελήφθησαν, ένας Έλληνας ηλικίας 32 ετών και δύο Ρουμάνοι ηλικίας 32 και 30 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για “εμπορία ανθρώπων” αλλά και παράβαση του Ν. “Περί όπλων”, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο Ρουμάνοι.

Η Αστυνομία έφτασε στη σύλληψή τους μετά την αξιοποίηση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, κρατούνται παράνομα από Έλληνα και ομοεθνείς τους, σε περιοχή της Ηλείας.

Οι πληροφορίες ήθελαν επίσης, οι άνθρωποι αυτοί να εξαναγκάζονται να εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες.

 

Όπως διαπιστώθηκε, κάτω από την επίβλεψη των συλληφθέντων, εργάζονταν δέκα αλλοδαποί, ενώ σε κοντινή απόσταση υπήρχαν παραπήγματα στα οποία τους υποχρέωναν να διαμένουν. Βρέθηκαν είκοσι πέντε ακόμα Ρουμάνοι.

Ο 30χρονος Ρουμάνος είχε προσεγγίσει, πριν δύο εβδομάδες στην Ρουμανία τους εργάτες και εκμεταλλευόμενος τη δεινή οικονομική τους κατάσταση, τους υποσχέθηκε νόμιμη εργασία, σε αγροτικές καλλιέργειες, στη Χώρα μας, με αμοιβή -25- ευρώ την ημέρα αλλά και διαμονή σε δωμάτια.

Μόλις όμως έφτασαν στην Ηλεία, ο 32χρονος ημεδαπός τους εγκατέστησε σε αυτοσχέδια παραπήγματα και την επόμενη μέρα αφού άρχισαν να εργάζονται στην συγκομιδή φράουλας, παραλάμβανε ο ίδιος την αμοιβή τους από του ιδιοκτήτες των θερμοκηπίων, χωρίς να τους την αποδίδει.

Ταυτόχρονα τους υποχρέωνε να εφοδιάζονται από τον ίδιο, τα απαραίτητα για την διατροφή τους, χρεώνοντάς τους μεγάλα ποσά, απαγορεύοντάς τους παράλληλα να απομακρυνθούν από τον χώρο των παραπηγμάτων.

 

Οι συλληφθέντες αντιμετώπιζαν συνεχείς ξυλοδαρμούς, έντονη άσκηση ψυχολογικής βίας αλλά και απειλές με πυροβολισμούς στον αέρα.

Στους παθόντες, οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ κακή ψυχολογική και σωματική κατάσταση, παρασχέθηκε βοήθεια και προστασία από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.

Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, ένα κινητό τηλέφωνο, πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων με ονόματα και αντίστοιχα ποσά, τέσσερις κάρτες αναλήψεων και το χρηματικό ποσό των 1.045 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα