Το ίντερνετ μπορεί να μας προδώσει

Το ίντερνετ μπορεί να μας προδώσει

Τα όσα γράφουμε στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι πιθανό να δημιουργήσουν εμπόδια στην προσπάθειά μας για μια πετυχημένη καριέρα

Τα όσα αναφέρουμε για τη ζωή μας στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι πιθανό να δημιουργήσουν σοβαρά εμπόδια στην προσπάθειά μας για μια πετυχημένη καριέρα.

Σύμβουλοι εργασίας επισημαίνουν τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν μέσα από όσα “ανεβάζουμε” στο Facebook, το Twitter, το Youtube ή διάφορα blogs. Αν λοιπόν το υποψήφιο αφεντικό έχει διάθεση για ψάξιμο, μπορεί ο εργαζόμενος να την πατήσει από την φλυαρία του και τη διάθεση για αποκαλύψεις στις παραπάνω ιστοσελίδες.

Η Patricia Vaccarino, ιδιοκτήτρια εταιρείας δημοσίων σχέσεων στο Σιατλ, τονίζει ότι πολλοί από τους φίλους της μπορεί να ανεβάσουν στο Facebook πληροφορίες για την κολονοσκόπηση που έκαναν πριν από λίγη ώρα, μέχρι τα προβλήματά τους με το αλκοόλ, την κοπέλα τους που τους κεράτωσε ή το αφεντικό τους που ευχαρίστως θα βασάνιζαν.

“Αν αυτές οι πληροφορίες μπορούν να παγώσουν τα χαμόγελα των φίλων, τότε φανταστείτε την αντίδραση του εργοδότη ή του μελλοντικού εργοδότη” προσθέτει η Vaccarino.

Ο Kurt Weyerhauser, υπεύθυνος προσωπικού σε εταιρεία στο Los Angeles, αποκάλυψε ότι “στο παρελθον μια φωτογραφία υποψηφίου, ο οποίος κάπνιζε χασίς ή τα ρατσιστικά ανέκδοτα ενός άλλου εκμηδένισαν τις όποιες πιθανότητες πρόσληψής τους”.

Σύμφωνα με τον Weyerhauser, αυτά τα “διαδικτυακά ατοπήματα” μπορούν να εμποδίσουν την πρόσληψη κάποιου, ακόμα και αν έχει τα προσόντα, καθώς η εταιρεία δεν θα ήθελε ποτέ να εμπλακεί σε μια δικαστική διαμάχη που θα μπορούσε να προκύψει από την συμπεριφορά των υπαλλήλων της στο ίντερνετ.

Ο Weyerhauser πάντως δεν μένει μόνο στις ακραίες περιπτώσεις όπως η επίδειξη χρήσης ναρκωτικών ή τα χυδαία αστεία. Σημειώνει ότι ακόμα και οι φωτογραφίες μιας μητέρας με τέσσερα παιδιά μπορεί να κάνουν το αφεντικό να καταλάβει ότι κουράζεται πάρα πολύ στο σπίτι για να μπορέσει να αποδώσει στη δουλειά της, ενώ μεγάλη σημασία μπορεί να παίξει και το email του υποψήφιου. Αν για παράδειγμα έστελνε κάποιος βιογραφικό με e-mail [email protected] δεν θα είχε και πολλές πιθανότητες να πάρει τη δουλειά.

(Πηγή: Reuters)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα