Cretan Iama: Νέα δεδομένα για το πώς επιλεγμένα βότανα της κρητικής φύσης καταπολεμούν τις ιώσεις του ανώτερου αναπνευστικού

Διαβάζεται σε 5'
Cretan Iama
Cretan Iama

Πρόσφατες ανακοινώσεις της ερευνητικής ομάδας και για τα συμπτώματα της Covid-19

Δύο νέες μελέτες έρχονται να επιβεβαιώσουν την ευεργετική δράση που έχει το φυσικό προϊόν CRETAN IAMA στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Στα ευεργετικά οφέλη που έχουν ήδη αποδειχθεί μετά από πολυετή έρευνα για το CRETAN IAMA στην αντιμετώπιση των ιώσεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος όπως είναι η γρίπη και το κοινό κρυολόγημα, έρχονται τώρα να προστεθούν δύο νέες μελέτες, οι οποίες δημοσιεύτηκαν σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους και ανακοινώθηκαν στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Forum Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής, οι οποίες καταδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του σκευάσματος και στην αντιμετώπιση των ήπιων συμπτωμάτων της Covid-19.

Νέα επιστημονικά δεδομένα για το Cretan Iama για την αντιμετώπιση των ήπιων συμπτωμάτων Covid-19: Πώς μειώνει τη διάρκεια αλλά και την έντασή τους

Νέα επιστημονικά δεδομένα, έρχονται να επιβεβαιώσουν για ακόμα μία φορά ότι το καινοτόμο, φυσικό σκεύασμα Cretan Iama, με βάση τον πατενταρισμένο συνδυασμό αιθέριων ελαίων από τρία Κρητικά βότανα, το δίκταμο, το θυμάρι και το φασκόμηλο, σε συγκεκριμένες αναλογίες που λειτουργούν συνεργικά, μέσα σε extra παρθένο ελαιόλαδο, σε συνδυασμό με βιταμίνη D3, επιταχύνει πραγματικά την ανάρρωση από τη λοίμωξη Covid-19, τη γρίπη Α/Η1Ν1, τη γρίπη Β και τον ρινοϊό (κοινό κρυολόγημα).

Τα αποτελέσματα των 2 νέων μελετών, που πραγματοποιήθηκαν από ερευνητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, τόσο σε εργαστηριακό όσο και σε κλινικό επίπεδο, έδειξαν ότι το Cretan Iama μειώνει σημαντικά τόσο την ένταση όσο και τη διάρκεια των συμπτωμάτων της Covid-19 σε ασθενείς με ήπια έως μέτρια συμπτώματα.

Μάλιστα, η τελευταία συγκριτική μελέτη παρατήρησης που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό «Diseases», συμπεριλάμβανε ένα αρκετά μεγάλο δείγμα ασθενών, που νοσούσαν από ήπια συμπτώματα Covid-19 με κυρίαρχα, την κόπωση, τη μυαλγία, τον πονοκέφαλο και τον πυρετό. Μελετήθηκαν διαφορετικά στελέχη του ιού από τα αρχικά Α & Β μέχρι τα πρόσφατα D & O, δεδομένου ότι η έρευνα διήρκησε από τον Αύγουστο 2020 έως και τον Φεβρουάριο 2022.

Cretan Iama
Cretan Iama

Σύμφωνα με τους ερευνητές «οι ασθενείς που έλαβαν το μείγμα των αιθέριων ελαίων (CApeo) του CRETAN IAMA παρουσίασαν σημαντικά μικρότερη διάρκεια συμπτωμάτων, κατά μέσο όρο 3,5 ημέρες έναντι 6,5 ημερών που είχε η ομάδα ελέγχου, δηλαδή οι ασθενείς που έλαβαν το εικονικό φάρμακο».

Επιπλέον, oπως αποδείχθηκε από τη μελέτη, το CRETAN IAMA, έχει και προληπτική/προφυλακτική δράση έναντι της λοίμωξης Covid-19 που προκαλεί ο κορονοϊός.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η νέα αυτή μελέτη ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Forum Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής, ένα σημαντικό συνέδριο όπου συμμετείχαν αναγνωρισμένοι επιστήμονες από όλες τις Πανεπιστημιακές Κλινικές της Χώρας, όπως επίσης Γενικοί Ιατροί και Παθολόγοι που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Bottle of essential oil with herbs lavender flower, basil flower,rosemary,oregano, sage, ,thyme and peppermint set up on white background .

Τα αποτελέσματα των νέων αυτών μελετών επιβεβαιώνουν τα ευρήματα προηγούμενων εργαστηριακών και κλινικών μελετών που έχουν πραγματοποιηθεί με το Cretan Iama.

Σύμφωνα με τους ερευνητές «οι μελέτες αυτές έχουν δείξει ότι το Cretan Iama μπορεί να συμβάλει στην γρηγορότερη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που προκαλούν οι ιοί του ανώτερου αναπνευστικού αλλά και στην ενίσχυση/προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος».

Η έρευνα για τον καινοτόμο συνδυασμό αιθέριων ελαίων (CApeo) του Cretan Iama  συνεχίζεται, αποδεικνύοντας ότι κάθε νέα μελέτη μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη προσθήκη για πρόληψη και θεραπεία ασθενών με συμπτώματα ιογενών λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού όπως γρίπη Α/Η1Ν1, γρίπη Β, ρινοϊός, Sars-Cov-2, που ιδιαίτερα αυτή την εποχή απασχολούν τους Επαγγελματίες Υγείας, γιατρούς και φαρμακοποιούς, αλλά και τους ασθενείς που αναζητούν λύσεις για την γρηγορότερη ίαση των συμπτωμάτων τους.

Την ερευνητική ομάδα του CRETAN IAMA συνθέτουν καθηγητές πανεπιστημίων και ερευνητές.

Συγκεκριμένα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετέχουν ο κ. Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,  ο κ. Ηλίας Καστανάς, Καθηγητής Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας, ο κ. Στέργιος Πυρίντσος, Καθηγητής Βιολογίας και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Βοτανικού κήπου Πανεπιστημίου Κρήτης, ο κ. Γεώργιος Σουρβίνος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας και Δ/ντης Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας ΠΑΓΝΗ, η κ. Μαριλένα Καμπά, Καθηγήτρια Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας, ο κ. Εμμανουήλ Συμβουλάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ο κ. Ιωάννης Καρακασιλιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Βιολογίας, και συνεργάτες τους.

Το Cretan Iama

Το CRETAN IAMA είναι μια Ελληνική Καινοτομία, με Διεθνή πατέντα (EP 10760745.9) και Παγκόσμια αναγνώριση από την Επιστημονική Κοινότητα ως το πρώτο φυτικό ιδιοσκεύασμα με τόσο υψηλή δημοσιευμένη τεκμηρίωση, εργαστηριακά, κλινικά και τοξικολογικά.

Αποτελεί καρπό πολυετούς έρευνας διακεκριμένων Ελλήνων επιστημόνων/ ερευνητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, που σε συνεργασία με την ελληνική φαρμακευτική εταιρεία GALENICA, κατάφεραν να αξιοποιήσουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τον βοτανικό πλούτο της ελληνικής γης, εξελίσσοντας την παραδοσιακή γνώση σε σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.

Το CRETAN IAMA ξεκίνησε, ερευνάται και παράγεται εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα, προσφέροντας πολλαπλασιαστικά οφέλη γνώσης και ανταποδοτικότητας στη σύγχρονη κοινωνία.

Cretan Iama
Cretan Iama

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα