Αχαΐα: Γλυκόπικρη γεύση αφήνει ο φετινός τρύγος

Αχαΐα: Γλυκόπικρη γεύση αφήνει ο φετινός τρύγος
Pixabay.com

Παρά τις καλές καιρικές συνθήκες της άνοιξης που ευνόησαν την καρπόδεση και προμήνυαν μια πολύ καλή χρονιά,οι καλοκαιρινές βροχοπτώσεις οδήγησαν σε αύξηση των ασθενειών κυρίως του περονόσπορου.

Ο φετινός τρύγος στην περιοχή της Αχαΐας ήταν από τους πιο πρώιμους τρύγους των τελευταίων ετών, αφού ο τρύγος άρχισε 10-15 μέρες νωρίτερα από τον τρύγο του 2017.

Παρά τις καλές καιρικές συνθήκες της άνοιξης που ευνόησαν την καρπόδεση και προμήνυαν μια πολύ καλή χρονιά,οι καλοκαιρινές βροχοπτώσεις οδήγησαν σε αύξηση των ασθενειών κυρίως του περονόσπορου σε αρκετές περιοχές της Αχαΐας καθώς και του ιωδίου.

Pixabay.com

 

Η Μαυροδάφνη και οι υπόλοιπες ερυθρές ποικιλίες δεν εμφάνισαν προβλήματα ασθενειών σε αντίθεση με των Ροδίτη που είχε και έχει τα περισσότερα κρούσματα.

Από οργανοληπτική άποψη το Μοσχάτο άσπρο παρουσίασε μέτρια παραγωγή με λίγα προβλήματα ασθενειών και ικανοποιητικό αρωματικό δυναμικό.

Η Μαυροδάφνη παρουσίασε καλή φαινολική ωριμότητα και εμφάνισε τον έντονο αρωματικό της πλούτο.

Η παραγωγή για την περιοχή αναμένεται, σύμφωνα με την Κεντρική Συνεταιριστική Ενωση Αμπελοοινικών Προιόντων (KEOΣOE), χαμηλότερη του προηγούμενου έτους, ενώ οι τιμές των σταφυλιών έχουν αυξητικές τάσεις και ειδικά για τον Ροδίτη που η παραγωγή του είναι μειωμένη κατά 30%.

Η τιμή του έχει ξεκινήσει από τα 0,30 ευρώ.

Οι αυξητικές τάσεις εξηγούνται από την μειωμένη προσφορά σταφυλιών.

Pixabay.com

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ AGROPOST.GR

78 εκατ. ευρώ σε Βιολογική Γεωργία-Κτηνοτροφία
Παράταση μέχρι 1 Οκτωβρίου για τις Ομάδες Παραγωγών
Τι λέει ο ΕΛΓΑ για τις ζημιές των μαστιχοπαραγωγών Χίου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα