Απάντηση Κουμουτσάκου σε Κοτζιά: Δεν απεμπολώ το δικαίωμά μου να κάνω πολιτικές εκτιμήσεις

Απάντηση Κουμουτσάκου σε Κοτζιά: Δεν απεμπολώ το δικαίωμά μου να κάνω πολιτικές εκτιμήσεις

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 απαντώντας στον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, ο οποίος νωρίτερα προανήγγειλε εναντίον του προσφυγή του στη Δικαιοσύνη.

"Στόχος για τη ΝΔ είναι η αυτοδυναμία, η χώρα δεν χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας αλλά στιβαρή διακυβέρνηση με γρήγορες αποφάσεις" τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού .

Απαντώντας στον κ. Κοτζιά που προανήγγειλε προσφυγή εναντίον του εάν δεν ανακαλέσει τα περί "αλληλοεκβιασμών" με τον κ. Καμμένο τόνισε: "Είναι η πολιτική μου εκτίμηση γι αυτά που φαίνονται και γι αυτά που δεν φαίνονται. Μπορούμε πολλά να υποθέσουμε για το τι συνέβη σε εκείνη τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και ακολούθησε μια επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά της οποίας το περιεχόμενο δεν μάθαμε ποτέ. Είναι λογικό όταν δύο πρώην υπουργοί αλληλουβρίζονται με όρους χαμαιτυπείου διαμορφώνεται ένα πολιτικό κλίμα που επιτρέπει τέτοιες πολιτικές εκτιμήσεις. Εκφράζω την συμπάθειά μου στον κ. Κοτζιά που μάλλον δεν φανταζόταν ότι θα τελειώσει έτσι η υπουργική του θητεία. Γνωρίζοντας την προσωπικότητά του υποθέτω ότι δεν θα άφησε αναπάντητα τα sms που πήρε από τον κ. Καμμένο. Σε καμία περίπτωση δεν απεμπολώ το δικαίωμά μου να κάνω πολιτικές εκτιμήσεις".

ADVERTISING

Ο κ. Κουμουτσάκος (θα είναι υποψήφιος στο βόρειο τομέα της Β Αθήνας (Β1)  διαβεβαίωσε ότι θα χρησιμοποιεί το όνομα Βόρεια Μακεδονία θεσμικά και όχι ιδιωτικά σημειώνοντας ότι, διαφορετικά, "θα δώσουμε τη δυνατότητα στην Αγκυρα να ισχυριστεί ότι όχι μόνο η Τουρκία αμφισβητεί διεθνείς συμφωνίες αλλά το κάνει και η Ελλάδα". "Η στρατηγική θέση με την οποία διαπραγματεύτηκε η ΝΔ -συνέχισε- ήταν σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων με συνταγματική αναθεώρηση, χωρίς όμως να διαπραγματευτούμε γλώσσα και εθνότητα". 

Μιλώντας για τις εξελίξεις στην ΕΕ ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε: "Ο κ. Ορμπαν έχει δημιουργήσει ένα σοβαρό πρόβλημα στην ΕΕ. Ποτέ στην ΕΕ έως τώρα δεν είχαμε έκφραση αμφισβήτησης θεμελιωδών αρχών και αξιών, όπως είναι η διάκριση των θεσμών, η ελευθερία της έκφρασης κοκ. Αυτό έχει συμβεί στην Πολωνία, περισσότερο στην Ουγγαρία. Αυτόν τον προβληματισμό εκφράζει ο Γιούνκερ. Συμμερίζομαι αυτόν τον προβληματισμό. Απέναντι στο ωστικό κύμα της λογικής της ανελεύθερης δημοκρατίας η απάντηση πρέπει να είναι ξεκάθαρη".

Με αφορμή την υπόθεση Πολάκη-Στουρνάρα ανέφερε τα εξής: "Αν μπούμε σε μια υπόθεση ανατομίας αυτού του χαμηλού επιπέδου πολιτικού διαλόγου χάνουμε τη μεγάλη εικόνα που είναι ότι όλα αυτά διαμορφώνουν μια ατμόσφαιρα κατάπτωσης και παρακμής η οποία ευνοεί μόνο τους μεγάλους εχθρούς της δημοκρατίας, δηλαδή τα άκρα. Αυτοί θέλουν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι όλοι ίδιοι είναι. Αυτό ρίχνει νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη γιατί δημιούργησε την πόλωση. Θα έχουμε την τοξικότερη πολιτική αναμέτρηση από τη μεταπολίτευση και μετά. Ο πρόεδρος της ΝΔ συγκρούεται πολιτικά αλλά δεν διαμορφώνει συνθήκες εθνικού διχασμού. Αυτός δίνει το στίγμα του κόμματος. Είμαστε μια κεντροδεξιά πατριωτική ευρωπαϊκή παράταξη. Ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι απολύτως εφικτός. Χρειαζόμαστε στιβαρή διακυβέρνηση με γρήγορες αποφάσεις και καθαρό πρόγραμμα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με κυβέρνηση συνεργασίες. Αλλά η ΝΔ θα έχει ανοιχτή την αγκαλιά της, δεν θα περιχαρακωθεί. Η ΝΔ διεκδικεί τη μεγαλύτερη δυνατή νίκη, μια στρατηγική νίκη και αυτό σημαίνει αυτοδυναμία. Θα βρούμε σκληρή και φτηνή αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα την ξεπεράσουμε. Θα φτάσουμε στις κάλπες σε ένα κλίμα πολιτικής κλωτσοπατινάδας και το δίλημμα θα αφορά την επόμενη μέρα, "τι Δευτέρα τι;", οι πολίτες που θέλουν σταθερότητα και ηρεμία θα στραφούν στη ΝΔ".

Κατά τον κ. Κουμουτσάκο, "η αποενοχοποίηση του ακραίου δεξιού λόγου είναι λάθος πολιτική γιατί δίνεις άλλοθι στον ακραίο λαϊκισμό που μπορεί να σαγηνεύσει και δικούς σου ψηφοφόρους. Ο λόγος μας πρέπει να καθαρός, κεντροδεξιός που ξεκινά από το όριο της άκρας  δεξιάς και φτάνει μέχρι και να διεμβολίζει τη σοσιαλδημοκρατία".

Για την προεδρική εκλογή, ο κ. Γ. Κουμουτσάκος επεσήμανε ότι "ο κ. Πρ. Παυλόπουλος είναι ένας ΠτΔ που έχει φερθεί θεσμικά άψογα, αυτό έχει σφραγίσει τη θητεία του. Η συζήτηση είναι άκαιρη. Δεν μπορώ να προκαταλάβω την απόφαση του κόμματός μου".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Νίκος Κοτζιάς
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κοτζιάς: Θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη εναντίον του Κουμουτσάκου

SHARE:

24Media Network