Αναζητούνται τα μέλη της επιτροπής διεκδίκησης για Euro 2028 ή για Μουντιάλ 2030

Αναζητούνται τα μέλη της επιτροπής διεκδίκησης για Euro 2028 ή για Μουντιάλ 2030
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης Eurokinissi

ΕΠΟ και κυβέρνηση αναζητούν τα κατάλληλα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν την επιτροπή διεκδίκησης για το ένα από τα δύο μεγάλα τουρνουά.

Σε αναζήτηση των μελών της επιτροπής διεκδίκησης που θα αναλάβει να τρέξει την επιχείρηση Euro 2028 ή Μουντιάλ 2030 από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Σερβία και τη Βουλγαρία βρίσκονται η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΠΟ.

Η ΕΠΟ έχει αναλάβει την υποχρέωση να προτείνει ανθρώπους της εμπιστοσύνης της για τη θέση κάτι που πρέπει να έχει κάνει μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Οι επιλογές δεν θα δεσμεύουν απόλυτα την ελληνική κυβέρνηση που αναζητά με τη σειρά της πρόσωπα με δύο βασικά κριτήρια. Να έχουν το ποδοσφαιρικό know how αλλά και το όνομά τους να κάνει ένα σχετικό γκελ, γεγονός που θα χρειαστεί κατά της προσπάθειας ανάληψης μίας εκ των δύο διοργανώσεων.

Εννοείται ότι την ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθούν οι υπόλοιποι συμβαλλόμενοι, δηλαδή η Βουλγαρία, η Σερβία και η Ρουμανία.

Περισσότερα θα γίνουν γνωστά το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο (24 και 25 Φεβρουαρίου) όταν και θα λάβει χώρα η νέα τετραμερής συνάντηση η οποία θα διεξαχθεί σε επίπεδο Υπουργών Αθλητισμού στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Ακολούθως, οι τέσσερις Υπουργοί θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για τη Θεσσαλονίκη όπου τον Απρίλιο θα συναντηθούν στο πλαίσιο έκθεσης αθλητισμού στην πόλη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα