Διπλό με ολική ανατροπή η ΑΕΚ στην Ξάνθη

Διπλό με ολική ανατροπή η ΑΕΚ στην Ξάνθη
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) Eurokinissi Sports

Αν και βρέθηκα να χάνει με 1-0 στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ γύρισε το ματς στα Πηγάδια και επικράτησε με 3-1 της Ξάνθης.

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το παιχνίδι

1. ΤΟ ΠΡΩΤΟ “ΚΑΝΟΝΙΚΟ” ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟ

Η ΑΕΚ ήταν εκείνη που πίεσε και προσπάθησε να χτυπήσει την Ξάνθη από τα άκρα, αλλά εκείνοι που κατάφεραν να προηγηθούν ήταν οι γηπεδούχοι. Δράστης δεν ήταν ο συνήθης ύποπτος Γέντρισεκ, αλλά ο δεύτερος σκόρερ των Ακριτών ο Κάστρο. Ο Κασάδο από τα αριστερά έκανε τη σέντρα με τον Αργεντινό να νικά στον αέρα τους Σβάρνα και Οικονόμου και με εξαιρετική κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα. Αυτό ήταν το τέταρτο τέρμα του Κάστρο στο πρωτάθλημα και το πρώτο του μετά από 2,5 μήνες (78 ημέρες για την ακρίβεια). Παράλληλα, ήταν και το πρώτο κανονικό του αφού έχει ευστοχήσει δύο φορές σε πέναλτι, ενώ το τρίτο του γκολ ουσιαστικά ήταν από κόντρα. Τέλος, να επισημάνουμε ότι αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχτηκε η ΑΕΚ μετά από τέσσερα ματς.

2. ΟΙ ΕΞΤΡΕΜ ΤΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΕΞΤΡΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν εκείνη που κυριαρχούσε με την επιλογή του Μανόλο Χιμένεθ να ξεκινήσει το ματς με τους Αλμπάνη και Κλωναρίδη να του βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο παρά το γεγονός ότι οι κιτρινόμαυροι βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Οι δύο εξτρέμ έδωσαν έξτρα επιθετικότητα, αλλά και πλάτος στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Ειδικά από τα πόδια του Αλμπάνη δημιουργήθηκαν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία της Ξάνθης, ενώ αυτό έδωσε επιπλέον χώρο στον Μάνταλο για να πατήσει στην περιοχή των γηπεδούχων. Μάλιστα, ο αρχηγός της ΑΕΚ ήταν εκείνος που είχε σχεδόν όλες τις ευκαιρίες των φιλοξενούμενων, αφού τις περισσότερες φορές κανένας παίκτης του Ράσταβατς δεν ακολουθούσε την κίνηση του.

3. ΤΟ BACK TO BACK ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΟΝΣΕ

Ο Χιμένεθ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου επέλεξε να ανακατέψει την τράπουλα ρίχνοντας τον Λιβάγια στη θέση του Κλωναρίδη. Αυτό έφερε τον Μάνταλο σε θέση αριστερού εξτρέμ και τον Κροάτη να παίζει πίσω από τον Πόνσε. Αυτό μπέρδεψε εκ νέου τους αμυντικούς της Ξάνθης με τον Λιβάγια να γίνεται ο Μάνταλος του πρώτου ημιχρόνου. Η ΑΕΚ συνέχισε να επιτίθεται και τελικά δικαιώθηκε μέσα σε ένα τρίλεπτο. Πρώτα ο Οικονόμου εκμεταλλεύτηκε το δώρο του Κοβάτσεβιτς και με κοντινή προβολή έκανε το 1-1 στο 68′. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ για τον στόπερ της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και ταυτόχρονα για πρώτη φορά στην καριέρα του σκόραρε σε δύο διαδοχικά παιχνίδια. Ο δεύτερος σκόρερ της ΑΕΚ ήταν ένας εκ των πιο σεσημασμένων επιθετικών του πρωταθλήματος. Ο λόγος φυσικά για τον Πόνσε, ο οποίος με εξαιρετικό κοντρόλ και σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 15ο γκολ στο πρωτάθλημα και συνολικά το 19ο στη σεζόν.

4. ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΤΣΙΝΤΩΤΑΣ, ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΜΠΟΓΕ

Η Ξάνθη μετά την ανατροπή της ΑΕΚ τα έπαιξε όλα για όλα και έχασε μία σημαντική ευκαιρία για να καταφέρει στο 76′. Ο Μελιόπουλος αμέσως μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο επιχείρησε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Τσιντώτας κράτησε το 1-2. Αντίθετα, η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ στις αντεπιθέσεις που της δόθηκαν. Στο 90+2′ ο Μπογέ μετά από ασίστ του εξαιρετικού Λιβάγια βγήκε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς και με εξαιρετικό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα