Formula 1: Πώς σώθηκε από θαύμα ο Τζο Γκουανιού στη Silverstone

Formula 1: Πώς σώθηκε από θαύμα ο Τζο Γκουανιού στη Silverstone
O οδηγός της Alfa Rome, Guanyu Zhou ενώ σέρνεται στην πίστα της Silverstone, μετά τη σύγκρουση και την ανατροπή του μονοθεσίου του. AP Photo/Frank Augstein

Ο Κινέζος οδηγός της Formula 1, Zhou Guanyu σώθηκε από θαύμα στο ατύχημα που είχε την Κυριακή 3/7 στη Silverstone. Το τρομαχτικό ατύχημα και ο λόγος που ζει ακόμα.

Ο 10ος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1, στη Silverstone της Μεγάλης Βρετανίας είχε μόλις ξεκινήσει (την Κυριακή 3/7) όταν πριν την πρώτη στροφή και ενώ προσπαθούσαν να πλασαριστούν όσο καλύτερα μπορούσαν οι οδηγοί, η Alpha Tauri του Pierre Gasly χτύπησε τη Mercedes του George Russell.

Το αυτοκίνητο του Russell (που ήταν εκτός ελέγχου -καθώς τα αυτοκίνητα είχαν αναπτύξει ταχύτητρα 240 χιλιομέτρων) ‘βρήκε’ την Alfa Romeo του Zhou Guanyu.

Το μονοθέσιο του Κινέζου σηκώθηκε στον αέρα και προσγειώθηκε ανάποδα, πριν αρχίσει να σέρνεται -με τεράστια ταχύτητα- στα χαλίκια. Έπεσε με δύναμη στο φράγμα, ξανασηκώθηκε στον αέρα και πέρασε πάνω από το προστατευτικό με τα ελαστικά, πριν πέσει στο φράχτη που έχει ως στόχο να προστατεύει τους θεατές. Εκεί σταμάτησε την τρελή του πορεία.

Δείτε τι ακριβώς έγινε

Δείτε τι έγινε, από άλλη κάμερα

Δείτε και πού προσγειώθηκε ο Guanyu.

Από το συμβάν επηρεάστηκαν και οι Yuki Tsunoda, Esteban Ocon και Alex Albon, με τον τελευταίο επίσης να διακομίζεται στο νοσοκομείο -μαζί με τον Guanyu. Και οι δύο χαίρουν άκρας υγείας.

Όπως είπε ο Κινέζος πιλότος της Formula 1, του έσωσε η ζωή το Halo, κάτι που ίσχυσε και για τον Roy Nissany και το ατύχημα που είχε νωρίτερα την ίδια ημέρα, στον αγώνα της Formula 2.

Το Halo είναι προστατευτικές μπάρες που καλύπτουν τα κεφάλια των οδηγών και προστέθηκαν στα μονοθέσια μετά το θάνατο του Jules Bianchi, νονού του σημερινού οδηγού Σαρλ Λεκλέρ τον Οκτώβριο του 2014, σε σύγκρουση στην Ιαπωνία. Είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλικά τραύματα.

O Bianchi ήταν η πρώτη απώλεια, μετά την εφαρμογή των μέτρων που αποφασίστηκαν έπειτα από το θάνατο του Ayrton Senna. Τα halo παρουσιάστηκαν το 2015 και έγιναν υποχρεωτικά το 2018, σε όλες τις κατηγορίες της Formula. Η Formula 1 έχει δημιουργήσει σχετικό βίντεο, το οποίο ωστόσο -κατά την προσφιλή της παράδοση- κρατάει κλειδωμένο -δεν επιτρέπει την αναπαραγωγή από τα media. Και ναι, έχουμε 2022. Ας δούμε λοιπόν, το σχετικό βίντεο της Mercedes που φτιάχνει βίντεο για το κοινό… και τα δίνει σε αυτό, για να καταλάβουμε όλοι τι είναι το halo.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα