Γουάνγκ – Σάκκαρη 2-1: Εκτός US Open η Μαρία, αποκλείστηκε από το Νο75 στην παγκόσμια κατάταξη

Γουάνγκ – Σάκκαρη 2-1: Εκτός US Open η Μαρία, αποκλείστηκε από το Νο75 στην παγκόσμια κατάταξη
AP

Η Μαρία Σάκκαρη πήρε το πρώτο σετ, όμως η συνέχεια ανήκε στην Σιγιού Γουάνγκ η οποία πήρε τα επόμενα δύο και πέταξε εκτός συνέχεια στο US Open την 27χρονη Ελληνίδα.

Μετά τον Στέφανο Τσιτσιπά και η Μαρία Σάκκαρη αποχαιρέτησε πρόωρα το US Open. Η 27χρονη Ελληνίδα αποκλείστηκε στο δεύτερο γύρο του τουρνουά από την Σιγιού Γουάνγκ.

Η 21χρονη Κινέζα, Νο 75 στην Παγκόσμια κατάταξη επικράτησε 2-1 και έκανε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της μέχρι τώρα, αφού είναι η πρώτη φορά που επικρατεί απέναντι σε αθλήτρια Top10 (η Σάκκαρη μπήκε στο US Open ούσα στο Νο3).

Οι δύο αθλήτριες, σύμφωνα με το SPORT24, μπήκαν στο ματς με αρκετά λάθη και έτσι δεν άργησαν να έρθουν τα break. Πρώτα η Σάκκαρη έσπασε το σερβίς της Γουάνγκ, για να απαντήσει αμέσως η Κινέζα για να γίνει το σκορ 3-2. Το επόμενο break ήρθε και πάλι για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια η οποία σέρβιρε για κλείσει το πρώτο σετ με 6-3.

Το δεύτερο σετ ήταν δραματικό σε εξέλιξη με τις δύο αθλήτριες να κάνουν έναν άτυπο διαγωνισμό break. Πρώτη το έκανε η Γουάνγκ για να προηγηθεί με 3-1 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για το 4-1. Το ίδιο έπραξε και η Σάκκαρη πριν αρχίσουν τα διαδοχικά breaks.

Πρώτη το έκανε η Σάκκαρη για να μειώσει σε 4-3, η Γουάνγκ απάντησε με το ίδιο νόμισμα για το 5-3, στη συνέχεια η Σακ έκανε νέο break και κράτησε το σερβίς της για να φέρει το σετ στα ίσα με 5-5. Τα επόμενα δύο games κατέληξαν όμως στη Γουάνγκ, η οποία με το τρίτο της break έκανε το 7-5 για να στείλει το ματς στο τάι μπρέικ.

Δύο break είχε το ξεκίνημα και του τρίτου σετ. Πρώτα το έκανε η Σάκκαρη και στη συνέχεια απάντησε η Γουάνγκ. Από το 3-3 και μετά οι δύο τενίστριες κράτησαν το σερβίς τους μέχρι και το δωδέκατο game. Εκεί η 21χρονη Κινέζα έκανε το break και σφράγισε τη νίκη της και μαζί τη μεγάλη πρόκριση στον τρίτο γύρο του US Open.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα