Παναθηναϊκός – Άλμπα 92-69: Τα έβαλε από τα 6μ75 και πήρε τη νίκη

Παναθηναϊκός – Άλμπα 92-69: Τα έβαλε από τα 6μ75 και πήρε τη νίκη

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στηρίχθηκε στα σουτ τριών πόντων στο δεύτερο μέρος (τελείωσε με 15/34) και πήρε τη νίκη απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου (92-69), σε ένα παιχνίδι που μέχρι το 36' έμοιαζε... επικίνδυνο.

Μετά από δύο σερί ήττες, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ βρήκε τον τρόπο να… χαμογελάσει στο ΟΑΚΑ. Το τριφύλλι στηρίχθηκε στην ευστοχία από την περιφέρεια στο τρίτο δεκάλεπτο και πήρε τη νίκη απέναντι στην Άλμπα (92-69), βάζοντας τέλος στο αήττητο τεσσάρων αγώνων της γερμανικής ομάδας.

Οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα είχαν 7/11 τρίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο απέναντι στην άμυνα ζώνης του Αΐτο Ρενέσες, με μπροστάρη τον Νεμάνια Νέντοβιτς, κι έφτασαν έτσι στην τελική επικράτηση στο γήπεδό τους.

Όπως αναφέρει το Sport24, τα δύο γρήγορα φάουλ με τα οποία χρεώθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς (στα 7’17” για το πρώτο δεκάλεπτο) άλλαξε τον σχεδιασμό του Γιώργου Βόβορα, η δράση του Ιωάννη Παπαπέτρου στο πικ εν ρολ όμως έκανε τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό. Με τον αρχηγό τους να είναι ασταμάτητος σε δημιουργία και εκτέλεση (κατά βάση με διεισδύσεις), οι γηπεδούχοι έφτασαν το +9 (17-8 στο 6′) και υποχρέωσαν τον Αΐτο Ρενέσες να καλέσει τάιμ άουτ.

Η Άλμπα βρήκε τον τρόπο, κυρίως λόγω της παρουσίας του Μάοντο Λο, να μαζέψει προς στιγμήν τη διαφορά, πριν… ανοίξει πάλι η ψαλίδα. Δύο γρήγορα καλάθια από τον Ιωάννη Παπαπέτρου έφεραν το +11 (29-18 στο 12′) για το τριφύλλι, το οποίο όμως δεν έμεινε για πολύ. Μέχρι την ανάπαυλα, οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα έκαναν κακές επιλογές στην επίθεση, είδαν τον Νεμάνια Νέντοβιτς να επιστρέφει στο παρκέ, αλλά να είναι άστοχος (0/4 τρίποντα) και κάπως έτσι, οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν ξανά (31-29 στο 17′).

Το πρώτο μέρος έκλεισε με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο +7 (39-32), με τον Ιωάννη Παπαπέτρου και τον Γιώργο Παπαγιάννη σε πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού οι δυο τους είχαν σημειώσει τους 24/39 πόντους της ομάδας τους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Γιώργος Παπαγιάννης έμειναν στο μηδέν, οι υπόλοιποι όμως έκαναν ένα βήμα μπροστά. Με πρώτο και καλύτερο τον Νεμάνια Νέντοβιτς. Η άμυνα ζώνης (3-2) που επέλεξε ο Αΐτο Ρενέσες δεν δικαίωσε τη γερμανική ομάδα, κι αυτό γιατί οι πράσινοι σκόραραν κατά ριπάς από την περιφέρεια. Από τα 4/16 τρίποντα του πρώτου μέρους πήγαν στα 7/11 στην τρίτη περίοδο, για να οικοδομήσουν μια διαφορά που ήταν σταθερά πάνω από τους δέκα πόντους. Το +14 (66-52) του 30ου λεπτού καθιστούσε την ελληνική ομάδα ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη, πλέον.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο είδαμε έναν άτυπο διαγωνισμό τριπόντων, με τις δύο ομάδες να ευστοχούν από τα 6μ75 σε διαδοχικές κατοχές. Κάτι που έδωσε το απαραίτητο θάρρος στην Άλμπα να πιστέψει πως μπορεί να κάνει την ανατροπή, με τον Λουκ Σίκμα να πραγματοποιεί ακόμη μια γεμάτη εμφάνιση και τους συμπαίκτες του να σημαδεύουν σωστά από την περιφέρεια. Η γερμανική ομάδα έφτασε μέχρι το -7 (76-69) στο 36ο λεπτό του αγώνα, έδειχνε ικανή για την ολική ανατροπή, αλλά σε εκείνο το σημείο επανεμφανίστηκε ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ο αρχηγός του τριφυλλιού ήταν άποντος στο δεύτερο μέρος, στο καταλληλότερο σημείο όμως έβαλε δύο διαδοχικά τρίποντα και “καθάρισε” το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο οποίος έφτασε στην τελική επικράτηση με το τελικό +23 (92-69) να δίνει μάλιστα διαστάσει θριάμβου στην επικράτηση. Την ίδια ώρα, έβαλε τέλος στο σερί ηττών που μετρούσε στο γήπεδό του απέναντι σε Ζάλγκιρις και Ρεάλ Μαδρίτης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα