Πρωταθλητής Ελλάδας μετά από 34 χρόνια ο ΠΑΟΚ

Πρωταθλητής Ελλάδας μετά από 34 χρόνια ο ΠΑΟΚ

Είναι, πλέον, γεγονός. Ο ΠΑΟΚ στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για τρίτη φορά στην ιστορία του και πρώτη μετά από 34 χρόνια αφού συνέτριψε με 5-0 τον Λεβαδειακό στην κατάμεστη και...υπερπαθιασμένη Τούμπα. Αναμένεται ολονύχτιο πάρτι στη Θεσσαλονίκη η οποία ήδη... φλέγεται.

Μεθυσμένη πολιτεία η Θεσσαλονίκη, τα 34 χρόνια αναμονής για την ομάδα του ΠΑΟΚ ήταν πολλά. Ένα κεφάλαιο έκλεισε και ένα άλλο βιβλίο, πρωταθληματικό άρχισε να γράφεται για τον Δικέφαλο το βράδυ της 21ης Απριλίου. Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου χρειαζόταν έναν βαθμό κόντρα στον Λεβαδειακό για να πανηγυρίσει τον τίτλο. Πήρε τους τρεις με καταιγιστική εμφάνιση, νίκησε τους Βοιωτούς με 5-0 και ο τραυματίας Βιεϊρίνια σε μία συγκλονιστική στιγμή στο 90′, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο για να σηκώσει τον τίτλο και να αρχίουν οι πιο τρελοί πανηγυρισμοί και τη νύχτα να γίνεται μέρα σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.

ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ, Ο MVP

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια είναι ο κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν, με τα φώτα της απονομής να πέφτουν επάνω του, ωστόσο, δίκαια θα μπορούσε να πει κανείς ότι τον ακολουθεί ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ο Ολλανδός “σφράγισε” την καλή του παρουσία στο πρωτάθλημα με εξαιρετική εμφάνιση στο ιστορικότερο ματς των “ασπρόμαυρων” τα τελευταία 34 χρόνια. Κόντρα στον Λεβαδειακό ο έμπειρος μεσοεπιθετικός ήταν ο “εγκέφαλος” του Ραζβάν Λουτσέσκου στο χορτάρι. Κινητικός και με διάθεση για δημιουργία, βοήθησε στο πρώτο γκολ γιατί πίεσε και έκαναν οι φιλοξενούμενοι το λάθος, ενώ με άνεση έγραψε το 2-0 στο 8′ εκτέλεση… Πανένκα στο πρώτο πέναλτι που κέρδισαν οι πρωταθλητές στο ματς.

Ο ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

Ένα από τα highlight του πρώτου ημιχρόνου στην Τούμπα ήταν αναμφισβήτητα η στιγμή που ο Μάτος κέρδισε το δεύτερο πέναλτι του ΠΑΟΚ. Ο Τζήλος έδειξε την άσπρη βούλα και ο κόσμος “απαίτησε” ν’ αναλάβει την εκτέλεση ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης! Ο κίπερ των “ασπρόμαυρων”, ένας εκ των διακριθέντων της εφετινής πετυχημένης σεζόν έφτασε έως τη μεσαία γραμμή, αλλά ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν έδωσε το “ok”, οπότε το χτύπησε ο Δημήτρης Πέλκας που αστόχησε εν τέλει. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας, διεθνής κιόλας με την Ελλάδα, δεν έχει χάσει ματς φέτος, μαζί με τον Χοσέ Άνχελ Κρέσπο.

ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ “ΒΡΑΧΟΥ”

Ιδιαίτερη στιγμή στην Τούμπα ήταν το γκολ του Φερνάντο Βαρέλα. Ο στόπερ του ΠΑΟΚ, μπορεί να μην έχει ξεκαθαρίσει εάν θα είναι του χρόνου στους πρωταθλητές, αλλά όταν σκόραρε στο 53′ με κεφαλιά, ξέσπασε! Ο 31χρονος δάκρυσε και έτρεξε στην αγκαλιά του Ραζβάν Λουτσέσκου, αμφότεροι έμειναν για κάμποσα δευτερόλεπτα αγκαλιασμένοι με το στιγμιότυπο να είναι ιδιαίτερα συγκινητικό.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΗΤΤΗΤΟ ΚΑΙ ΝΤΑΜΠΛ

Βεβαίως, για τον ΠΑΟΚ δεν τελείωσε η σεζόν στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Έχει δύο μεγάλους στόχους, ιστορικούς να εκπληρώσει. Ο πρώτος είναι να πάρει θετικό αποτέλεσμα στα Ιωάννινα κόντρα στον τοπικό ΠΑΣ, γεγονός που θα σημάνει την κατάκτηση του πρωταθλήματος χωρίς ήττα! Τελευταία και μοναδική φορά που το έχει πετύχει ελληνική ομάδα αυτό ήταν το μακρινό 1964, ο Παναθηναϊκός! Επίσης, μην ξεχνάμε ότι στις 11 Μαΐου, οι “ασπρόμαυροι” θα παίξουν στον τελικό του Κυπέλλου, παλεύοντας με την ΑΕΚ για την κούπα και το νταμπλ.

ΠΑΟΚ (ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ): Πασχαλάκης, Μάτος (70′ Ζαμπά), Βαρέλα (78′ Μαλεζάς), Κρέσπο, Γιαννούλης, Σάκχοφ, Ολιβέιρα, Πέλκας (90′ Βιεϊρίνια), Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Σβιντέρσκι

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ): Μπάγιατς, Ανγκουά, Λιάγκας, Αντιλεού, Τσαμπούρης, Καραχάλιος (86′ Όμο), Μητρόπουλος (67′ Ζησόπουλος), Νίκας, Σαβαντογκό, Νανγκίς, Χατζηλάμπρος (69′ Στανόγεβιτς)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα