Νέος κύκλος οπαδικής βίας: Ραντεβού Βασιλειάδη με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και η συνδρομή της Εισαγγελίας

Νέος κύκλος οπαδικής βίας: Ραντεβού Βασιλειάδη με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και η συνδρομή της Εισαγγελίας
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019. (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Γιατί ο Γιώργος Βασιλειάδης ανησυχεί ιδιαίτερα για τα συνεχή κρούσματα οπαδικής βίας και σε ποιες ενέργειες προχωρά για να αντιμετωπίσει το θέμα.

Υπό νορμάλ συνθήκες η συζήτηση για την αθλητική ζωή της χώρας θα έπρεπε να περιστρέφεται αυτές τις ημέρες γύρω από τηην ψήφιση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου που, μεταξύ άλλων, καθιερώνει και την απλή αναλογική στις εκλογές των ομοσπονδιών.

 Όμως, οι συνθήκες δεν είναι νορμάλ όσο η οπαδική βία μαίνεται και δείχνει το πιο αποκρουστικό και αηδιαστικό πρόσωπό της. Τα γεγονότα στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο αλλά και ο ξυλοδαρμός κοπέλας που φέρεται να είναι οπαδός του Παναθηναϊκού αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης είναι εξαιρετικά προβληματισμένος από τις τελευταίες εξελίξεις και δεν το κρύβει. Η ανησυχία του γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αναλογιζόμενος ότι για το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο είναι προγραμματισμένα δύο ντέρμπι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Τι κάνει γι’ αυτό; Πρώτα απ’ όλα βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ. Ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος καθησυχάζει ότι η Ελληνική Αστυνομία ελέγχει πλήρως τις υποθέσεις αφήνοντας να εννοηθεί ότι σύντομα θα υπάρξουν χειροπιαστές εξελίξεις.

Για το θέμα Βασιλειάδης και Ανδρικόπουλος θα έχουν και κατ’ ιδίαν συνάντηση το βράδυ της Πέμπτης στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ όπου ο Υφυπουργός Αθλητισμού θα ενημερωθεί διεξοδικά για τις υποθέσεις.

Επίσης ο κ. Βασιλειάδης απέστειλε, όπως συνήθως κάνει, όλο το οπτικοακουστικό υλικό από τα τελευταία κρούσματα οπαδικής βίας στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Τέλος, το απόγευμα της Πέμπτης ο Υφυπουργός Αθλητισμού θα περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου για άσχετη, με την οπαδική βία, υπόθεση. Δεν αποκλείεται όμως να λάβει συγκεκριμένες οδηγίες από τον Πρωθυπουργό έτσι ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα