Αφαίρεση πινακίδων και πρόστιμο 200 ευρώ

Αφαίρεση πινακίδων και πρόστιμο 200 ευρώ
???D??MùI`??cô??P?? ?? ???????"a??O??. cô? V???(EUROKINISSI / ?????cý?U) Eurokinissi

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία, με την οποία καθίσταται παράβαση του ΚΟΚ, η άρνηση πληρωμής διοδίων. Πλημμέλημα η μη ακύρωση εισιτηρίου στα ΜΜΜ. Πρόστιμο 200 ευρώ και πιθανότητα αφαίρεσης άδειας, διπλώματος και πινακίδων. Πώς θα εφαρμοστούν οι ποινές. Συλλογική αγωγή ΙΝΚΑ για το καθεστώς των διοδίων

Ποινές φωτιά προβλέπονται πλέον για όσους δεν πληρώνουν διόδια και δεν ακυρώνουν τα εισιτήριά τους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, ως προσθήκη στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες,  η άρνηση πληρωμής διοδίου καθίσταται παράβαση του ΚΟΚ, ενώ η μη καταβολή κομίστρου στις δημόσιες συγκοινωνίες μετατρέπεται σε πλημμέλημα.

Η μη πληρωμή διοδίου, σημειώνει η τροπολογία, βεβαιώνεται από την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία και συνεπάγεται για τον παραβάτη την επιβολή του διοικητικού προστίμου 200 ευρώ και τη δυνητική επιβολή των διοικητικών μέτρων της αφαίρεσης άδειας ικανότητας οδηγού, άδεια κυκλοφορίας και κρατικών πινακίδων οχήματος για 20 ημέρες.

Όπως αναφέρεται στη σχετική τροπολογία – προσθήκη η λαθρεπιβίβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς θέτει υπό σοβαρή διακινδύνευση την οικονομική και λειτουργική βιωσιμότητα του συστήματος των δημοσίων συγκοινωνιών της χώρας, ενώ η ηθική απαξία της συμπεριφοράς αυτής είναι ιδιαίτερα μεγάλη, δεδομένου ότι η εν λόγω παραβατικότητα επηρεάζει εν τέλει και έχει αρνητικό αντίκτυπο στο σύνολο των πολιτών και της κοινωνίας.

Αυτά βέβαια, σύμφωνα με την τροπολογία, διότι στην πραγματικότητα, ολοένα και περισσότεροι πολίτες διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις 40% στα εισιτήρια, ενώ τίποτα δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά ως προς τη στάση των κοινοπραξιών που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους.

Η σύγκρουση της κυβέρνησης με το κίνημα “Δεν Πληρώνω” οδηγείται πλέον σε μετωπική σύγκρουση. Μέλη του κινήματος έκαναν λόγο την Τετάρτη για “πολιτικές διώξεις” και τόνισαν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν.

ΙΝΚΑ κατά κοινοπραξιών

Συλλογική αγωγή για το καθεστώς των διοδίων, γνωστοποίησε η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος ( ΙΝΚΑ) ότι κατέθεσε από κοινού με άλλες Ενώσεις Καταναλωτών.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ”η νομική αυτή παρέμβαση του ΙΝΚΑ εντάσσεται στον αγώνα των πολιτών εναντίον του μέτρου μέχρι την οριστική κατάργησή του, όπως παλαιότερα έγινε με τις παρασιτικές παρκοεταιρείες” και προστίθεται ότι ”την ώρα που όλος ο λαός μαστίζεται από την άγρια κρίση, το κλείσιμο της παραγωγικής επιχείρησης, την ανεργία, το βούλιαγμα της αγροτικής παραγωγής, τη φτώχεια και την υπερχρέωση, κάποιοι εργολάβοι, φαίνεται έχουν τον τρόπο, να διατηρούν την ασυλία για τα υπερκέρδη τους, σε βάρος όλου του Ελληνικού Λαού. Απειλούν μάλιστα να αλλάξουν και τον ΚΟΚ για να μετατρέψουν την Αστυνομία σε εισπρακτική εταιρεία των εργολάβων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα