Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης ερευνά το σκάνδαλο Γουάινσταϊν

Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης ερευνά το σκάνδαλο Γουάινσταϊν
Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάισντιν Chris Pizzello/Invision/AP

Η έρευνα αφορά σε υπόθεση που χρονολογείται από το 2004, όπως ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, ενώ στην υπόθεση μπαίνει και η Scotland Yard μετά από καταγγελίες για περιστατικό στο Λονδίνο

Έρευνα σε βάρος του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστάιν με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης ξεκίνησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο η υπόθεση χρονολογείται από το 2004.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο σχετικά με τα γεγονότα που αφορούν την έρευνα αυτή,ο εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily News της Νέας Υόρκης, η αμερικανική δικαιοσύνη επιχειρεί να συγκεντρώσει στοιχεία σχετικά με τις κατηγορίες της ηθοποιού Λουσία Έβανς, την οποία δημοσίευσε χθες το αμερικανικό περιοδικό “The New Yorker”.

Η ηθοποιός διατείνεται ότι ο Χάρβεϊ Ουανστάιν την ανάγκασε να του κάνει στοματικό έρωτα το 2004, στη Νέα Υόρκη. Στο ίδιο άρθρο, αναφέρεται ότι άλλες δύο γυναίκες κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα βιασμού από τον παραγωγό.

Μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου από τους New York Times την 5η Οκτωβρίου, οι κατηγορίες παρενόχλησης, σεξουαλικής επίθεσης και βιασμού σε βάρος του ισχυρού άνδρα του Χόλιγουντ έχουν πολλαπλασιαστεί. Ορισμένες εξ αυτών αφορούν γεγονότα που εκτυλίχθηκαν έως και 20 χρόνια πριν.

Καταγγελία και στην Βρετανία

Έρευνα σε βάρος του παραγωγού διεξάγει και η Scotland Yard, μετά από ισχυρισμούς γυναίκας ότι δέχτηκε επίθεση κατά τη δεκαετία του 1980 στο Λονδίνο.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου στον Guardian: “Η Μητροπολιτική Αστυνομία έχει αναλάβει την έρευνα κατηγορίας για σεξουαλική κακοποίηση. Η κατηγορία θα διερευνηθεί από τα αρμόδια τμήματα παιδικής κακοποίησης και σεξουαλικών εγκλημάτων”, χωρίς όμως, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, να υπάρχει κάποια ένδειξη παιδικής κακοποίησης.

Πληροφορίες:ΑΜΠΕ/Guardian  Φωτογραφία:Photo by Chris Pizzello/Invision/AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα