Γκλεν Κλόουζ: “Μύθος” ότι οι γυναίκες χάνουν τη σεξουαλικότητά τους μεγαλώνοντας

Γκλεν Κλόουζ: “Μύθος” ότι οι γυναίκες χάνουν τη σεξουαλικότητά τους μεγαλώνοντας
Glenn Clos Jordan Strauss/Invision/AP

Η 71χρονη ηθοποιός, η οποία κέρδισε πρόσφατα Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία "The Wife", μίλησε για την ερωτική σκηνή της με τον συμπρωταγωνιστή της, Τζόναθαν Πράις.

Η Γκλεν Κλόουζ επιμένει ότι είναι ένας «μεγάλος μύθος» ότι οι γυναίκες χάνουν την σεξουαλικότητα τους, καθώς μεγαλώνουν.

Η 71χρονη ηθοποιός, η οποία κέρδισε πρόσφατα Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία “The Wife” (Η Σύζυγος) σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα “The Guardian” μίλησε για την ερωτική σκηνή της με τον συμπρωταγωνιστή της, Τζόναθαν Πράις.

“Φτάσαμε στο πλατό με τις πιτζάμες μας” είπε. “Και οι δύο σκεφτόμασταν το ίδιο πράγμα: «Είμαστε επαγγελματίες, το κάνουμε αυτό εδώ και πολύ καιρό. Ας συγκεντρωθούμε μόνο σε αυτό»”.

“Είναι ένας από τους μεγάλους μύθους ότι χάνετε τη σεξουαλικότητά σας καθώς μεγαλώνετε” τόνισε η ηθοποιός. “Μια νύχτα πέρυσι ήμουν στην πόλη και περνούσα από το Ιστ Βίλατζ [στη Νέα Υόρκη] προς το Γουέστ. Ήταν αργά βράδυ Παρασκευής και υπήρχαν πολλά ζευγάρια στο δρόμο. Κοιτάζαμε με τον Πίπι (τον σκύλο της) έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου και μπορούσα να νιώσω αυτό που αισθάνονταν όλα εκείνα τα ζευγάρια. Μπορούσα να νιώσω τον ενθουσιασμό τους, την αίσθηση οικειότητας για αυτό που επρόκειτο να συμβεί. Ήταν εξαιρετικά δυνατό” ανέφερε.

Η Γκλεν Κλόουζ είπε ακόμη ότι αισθάνεται πως βρίσκεται στο αποκορύφωμα της σεξουαλικότητάς της. “Νιώθω τόσο ελεύθερη και δημιουργική, τόσο σεξουαλική και ανυπόμονη, όσο ποτέ προηγουμένως. Και η ειρωνεία είναι ότι σκέφτομαι: «Πόσος καιρός μου μένει ακόμα;». Υπάρχουν τόσα πράγματα που θέλω να κάνω. Είναι μια από τις ειρωνείες, υποθέτω, το ότι αρχίζουμε να νιώθουμε άνετα στο πετσί μας όταν πια είναι αργά στη ζωή μας, αλλά ελπίζουμε ότι θα έχουμε αρκετό χρόνο για να επωφεληθούμε από αυτό. Είμαι τόσο χαρούμενη που κάνω αυτό που κάνω γιατί, αν και δεν είμαι ηθοποιός της μεθόδου και δεν χρησιμοποιώ τη ζωή μου για να παίξω, η δουλειά μου ακόμα εξελίσσεται. Περιμένω λοιπόν με ενθουσιασμό να δω τι θα έρθει μετά. Αυτή τη στιγμή, απολαμβάνω απλώς την αίσθηση. Αισθάνομαι ενθουσιασμένη” τόνισε.

Στη συνέντευξη η Γκλεν Κλόουζ αναφέρθηκε και στην πτώση του Χάρβεϊ Γουάνστιν (του παραγωγού του Χόλιγουντ που κατηγορείται για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης και βιασμούς) και την άνοδο του κινήματος #MeToo και τα αποτελέσματα που θα έχει στο Χόλιγουντ μακροπρόθεσμα. “Νομίζω ότι το αποτέλεσμα όλων θα είναι συναρπαστικό θα δείτε” είπε. “Όταν οι γυναίκες έχουν περισσότερες ευκαιρίες, όλες αυτές οι σπουδαίες ιστορίες θα βγουν προς τα έξω. Και δεν θα είναι απλώς γι’ αυτές”.

“Περιμένω τη μέρα που οι άνθρωποι θα λένε: «Αυτή είναι μια φανταστική ταινία» και όχι «Αυτή είναι μια φανταστική γυναικεία ταινία»” συμπλήρωσε. “Πρέπει να διατηρήσουμε το θέμα της ενδυνάμωσης των γυναικών στο προσκήνιο γιατί είναι κάτι που δεν θα γίνει μέρος του πολιτισμού μας, εκτός αν πολλοί άνθρωποι αγωνιστούν γι’ αυτό” υπογράμμισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα