Ξεσπά ο Μόργκαν Φρίμαν: Προσβολή ο όρος “Αφροαμερικανός”

Ξεσπά ο Μόργκαν Φρίμαν: Προσβολή ο όρος “Αφροαμερικανός”
Μόργκαν Φρίμαν Chris Pizzello/Invision/AP

Την οργή του εξέφρασε ο ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν αναφορικά με τη λέξη "Αφροαμερικανός". Η εναντίωσή του με τον "Μήνα Μαύρης Ιστορίας".

Κατά του “Μήνα Μαύρης Ιστορίας”, αλλά και του όρου “Αφροαμερικανός” τάσσεται ο σπουδαίος ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν.

Μιλώντας στους «Sunday Times», ο δημοφιλής πρωταγωνιστής εναντιώθηκε στα παραπάνω, εξηγώντας ότι το ετήσιο γεγονός, που γιορτάζεται κάθε Φεβρουάριο για να τιμηθούν τα επιτεύγματα των μαύρων ανθρώπων, «περιορίζει ολόκληρη την κληρονομιά του σε ένα σύνολο τεσσάρων μόνο εβδομάδων».

Πιο συγκεκριμένα, είπε: «Δύο πράγματα μπορώ να πω δημοσίως ότι δεν μου αρέσουν: Ο μήνας της Μαύρης Ιστορίας είναι μια προσβολή. Θα περιορίσετε την Ιστορία μου σε έναν μήνα;».

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την έννοια «Αφροαμερικανός», που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους μαύρους Αμερικανούς από το 1700.

«Το “Αφροαμερικανός” είναι προσβολή. Δεν αποδέχομαι αυτόν τον τίτλο. Οι μαύροι άνθρωποι είχαν διαφορετικούς τίτλους μέχρι και τη λέξη “ν” (νέγρος) και δεν ξέρω πώς αυτά τα πράγματα παίρνουν τέτοια έκταση, αλλά όλοι χρησιμοποιούν το “Αφροαμερικανός”. Τι σημαίνει πραγματικά; Οι περισσότεροι μαύροι σ’ αυτό το μέρος του κόσμου έχουν μικτή καταγωγή. Και μιλάτε για την Αφρική σαν να είναι χώρα, ενώ είναι ήπειρος, όπως η Ευρώπη» τόνισε στις δηλώσεις του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα