Ντάνι Μάστερσον: Καταδικάστηκε για δύο βιασμούς – Ο ρόλος της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας

Ντάνι Μάστερσον: Καταδικάστηκε για δύο βιασμούς – Ο ρόλος της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας
Ντάνι Μάστερσον Annie I. Bang/Invision/AP IMAGES

Ο πρωταγωνιστής του "That ’70s Show" κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς γυναικών, που ήταν μέλη της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας. Οι καταγγελίες είναι τρεις και αφορούν την περίοδο 2001-03.

Ένα δικαστήριο στο Λος Άντζελες έκρινε ένοχο τον Αμερικανό ηθοποιό Ντάνι Μάστερσον για δύο από τις τρεις κατηγορίες βιασμού και τώρα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 30 ετών.

Σύμφωνα με το BBC, τρεις γυναίκες, όλες πρώην μέλη της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας, κατηγόρησαν τον ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση στο σπίτι του στο Χόλιγουντ την περίοδο 2001-03.

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ο πρωταγωνιστής της σειράς “That’ 70s Show” είχε βασιστεί στην ιδιότητά του ως εξέχοντος Σαηεντολόγος για να αποφύγει την ευθύνη.

Η κριτική επιτροπή επτά γυναικών και πέντε ανδρών δεν μπόρεσε να καταλήξει σε ετυμηγορία για μια τρίτη κατηγορία μετά από μια εβδομάδα διαβουλεύσεων, καταλήγοντας σε αδιέξοδο στο 8-4.

Ένα από τα θύματά του, που βιάστηκε το 2003, είπε σε δήλωση που επικαλείται το Associated Press : «Βιώνω μια σύνθετη σειρά συναισθημάτων – ανακούφιση, εξάντληση, δύναμη, θλίψη – γνωρίζοντας ότι ο θύτης μου, ο Ντάνι Μάστερσον, θα αντιμετωπίσει την ευθύνη για την εγκληματική του συμπεριφορά».

Ο Ντάνι Μάστερσον και η σύζυγός του Μπιζού Φίλιπς AP Photo/Chris Pizzello


Συγκεκριμένα, ο Μάστερσον είχε καταγγελθεί ότι βίασε μια 23χρονη γυναίκα το 2001, μια 28χρονη στις αρχές του 2003 και ακόμη μία 23χρονη γυναίκα στα τέλη της ίδιας χρονιάς. Οι καταγγελίες έγιναν την περίοδο που ήταν στο αποκορύφωμά του το κίνημα #Μe Too στο Χόλιγουντ και είχαν προσελκύει το ενδιαφέρον του κόσμου και των media.

Οι εισαγγελείς επέλεξαν να ξαναδικάσουν τον Μάστερσον και αυτή τη φορά ο δικαστής επέτρεψε στους δικηγόρους να παρουσιάσουν νέα στοιχεία που είχαν αποκλειστεί από την πρώτη δίκη.

Αν και ο ηθοποιός δεν κατηγορήθηκε για χορήγηση ναρκωτικών ουσιών στα θύματά του, το δικαστήριο άκουσε μαρτυρίες ότι οι γυναίκες είχαν λάβει ουσίες πριν τις βιάσει.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης, οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι η Εκκλησία της Σαηεντολογίας είχε βοηθήσει να συγκαλύψει τις επιθέσεις – έναν ισχυρισμό που η οργάνωση αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Πάντως οι τρεις γυναίκες ανέφεραν ότι η Εκκλησία είχε προσπαθήσει να τις αποθαρρύνει από το να καταγγείλουν τον ηθοποιό, για να τον προστατεύσουν.

Οι αξιωματούχοι της Σαηεντολογίας είπαν σε μια επιζήσασα ότι θα την έδιωχναν από την Εκκλησία εκτός και αν υπογράψει συμφωνία μη αποκάλυψης και αποδεχτεί την πληρωμή 400.000 δολαρίων (320.000 £), σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Εκκλησία της Σαηεντολογίας AP Photo/Chris Pizzello

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας Άριελ Άνσον είπε στους ενόρκους κατά τη διάρκεια της δίκης: «Η Εκκλησία δίδαξε στα θύματά της: Ο βιασμός δεν είναι βιασμός, εσείς το προκαλέσατε και πάνω απ’ όλα, δεν επιτρέπεται ποτέ να πάτε στις αρχές επιβολής του νόμου».

Οι κατηγορίες προέκυψαν μετά από τριετή έρευνα από το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες. Οι εισαγγελείς δεν κατέθεσαν κατηγορίες σε άλλες δύο υποθέσεις λόγω ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων και λήξεως της παραγραφής.

O 47χρονος ηθοποιός τέθηκε υπό κράτηση μετά την ετυμηγορία και πλέον αντιμετωπίζει από 30 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη. Οι δικηγόροι του Μάστερσον προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να κηρύξουν μια κακοδικία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα