Salvador Sobral: Το συγκινητικό βίντεο του νικητή της Eurovision για τον ένα χρόνο από τη μεταμόσχευση

Salvador Sobral: Το συγκινητικό βίντεο του νικητή της Eurovision για τον ένα χρόνο από τη μεταμόσχευση

Ο μεγάλος νικητής της Eurovision 2017 είχε συγκινήσει, όχι μόνο με το πολύ ρομαντικό τραγούδι του "Amar pelos dois", αλλά και με την περιπέτεια της υγείας του.

Ο Salvador Sobral είχε βγει πρώτος εκπροσωπώντας την Πορτογαλία στον διαγωνισμό της Eurovision το 2017, με το πολύ όμορφο τραγούδι “Amar pelos dois”, ωστόσο, η δύσκολη κατάσταση της υγείας του τον είχε κρατήσει μακριά από τις τεχνικές πρόβες και τις πρώτες συνεντεύξεις, στις οποίες τον αντικατέστησε η αγαπημένη αδελφή του και συνθέτρια του τραγουδιού, Luisa.

O Salvador έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια και βρισκόταν στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση για μήνες. Ο τραγουδιστής είχε αποσυρθεί από τις δημόσιες εμφανίσεις στις αρχές Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, όταν ανακοίνωσε ένα διάλειμμα από τη μουσική για να παραδώσει το “σώμα στην επιστήμη”, δεδομένης της “εύθραυστης” υγείας του. Ο Salvador Sobral υπεβλήθη στις 8 Δεκεμβρίου 2017 σε μεταμόσχευση καρδιάς, αμέσως μόλις βρέθηκε συμβατός δότης… Μετά από ολιγόμηνη παραμονή του στο Νοσοκομείο Santa Cruz της Λισαβόνας , η μεταμόσχευση απέβη επιτυχής, και ο 27χρονος, τότε Πορτογάλος τραγουδιστής, εξήλθε πιο δυνατός!

Ένα χρόνο, λοιπόν, μετά την επιτυχή μεταμόσχευση καρδιάς, ο Salvador Sobral δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο ευχαριστεί τον δωρητή του, την οικογένειά του και όλους τους fans του για τη συμβολή τους στην “αναγέννησή” του! Καθισμένος στο πιάνο, ο Salvador, μας κοιτάζει κατάματα και μιλάει μέσα από τη (νέα!) καρδιά του.

“Γεια σας! Σήμερα είναι 8 Δεκεμβρίου και έχει περάσει ένας χρόνος από την αναγέννησή μου. Ήταν ένας απίστευτος χρόνος. Είχα μια εκπληκτικά γρήγορη ανάκαμψη. Τώρα συμμετέχω πια παντού. Μπορώ ήδη να παίζω ποδόσφαιρο!”

Και συνεχίζει ο Salvador, εξηγώντας τον σκοπό του βίντεο:

“Θέλω με αυτό το βίντεο να γιορτάσω δημόσια φέτος μαζί σας. Θα το κάνω μόνο φέτος, αλλά νομίζω ότι αξίζει να γιορτάσουμε μαζί γιατί μου δώσατε μεγάλη υποστήριξη. Πολλές επιστολές, πολλά βιβλία, πολλές προσευχές. Οι άνθρωποι προσεύχονταν πολύ για μένα. Και ήθελα να σας δώσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου. Θα ήθελα να πω ευχαριστώ στον άνθρωπο που μου έδωσε αυτή την καρδιά, τον άνθρωπο που μου την τοποθέτησε (σ.σ. ο καρδιοχειρουργός Miguel Abecasis), τους ανθρώπους που με νοιάζονταν πριν και μετά, όλοι οι νοσηλευτές, είναι οι εθνικοί μας ήρωες, οι βοηθοί , οι γιατροί, όλοι”.

Και κατέληξε:

“Ακόμα και όσους από εσάς με αγαπάτε πάντα, θέλω να σας ευχαριστήσω από το βάθος της καρδιάς μου γι ‘αυτό. Ένας χρόνος έχει περάσει ήδη, και αισθάνομαι πολύ καλά και είμαι πολύ ευγνώμων για όλη την υποστήριξη που μου δόθηκε. Ευχαριστώ πολύ. Τώρα θα παίξω ένα τραγούδι για να γιορτάσω αυτό το πρώτο έτος ανανέωσης και δύναμης”.

Ο Salvador ερμηνεύει το κλασικό κομμάτι του Stevy Wonder «Overjoyed», το οποίο πρόσφατα επανεκτελέσθηκε από τον Αμερικανό μπάσο κιθαρίστα και παραγωγό ντοκιμαντέρ Victor Wooten. Οι στίχοι μιλούν συμβολικά για την εκτίμηση του Salbador για τη ζωή του και την ευγνωμοσύνη του για την επιβίωσή του από μια απίστευτη περιπέτεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version